Premier League: «Πεντάρα» (5-0) η Μάντσεστερ Σίτι στο Μπράιτον (highlights)!

Η Νόριτς ηττήθηκε 4-0 από την Γουέστ Χαμ κι υποβιβάστηκε μαθηματικά. Πρώτη εντός έδρας απώλεια για την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ (1-1 με την Μπέρνλι) και ήττα 3-0 της Τσέλσι από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που μπορεί να της στερήσει την τετράδα! Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: «Πεντάρα» (5-0) η Μάντσεστερ Σίτι στο Μπράιτον (highlights)!

Παρότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε το, ισχνό, βαθμολογικό κίνητρο να σιγουρέψει τη 2η θέση, στην αναμέτρηση με την Μπράϊτον, εκτός έδρας, δεν ...χαρίστηκε στους τοπικούς «γλάρους» (που δεν έχουν σωθεί ακόμη...) και τους συνέτριψε με το εμφατικό 5-0, πετυχαίνοντας το.

Χατ τρικ ο Στέρλινγκ (3ο φετινό στην σεζόν, φτάνοντας, συνολικά, τα 27 γκολ) κι από ένα τέρμα οι Γκαμπριέλ Ζεσούς (σ. είχε και δοκάρι) και Μπερνάρντο Σίλβα για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, που είχε χάσει τα τρία προηγούμενα εκτός έδρας ματς της και ξέσπασε.

Στα αξιοσημείωτα οι 19 ασίστ που έφτασε ο Ντε Μπρούινε (σ. δοκάρι επίσης) στη φετινή Premier League, και η καμία τελική των γηπεδούχων που έχουν χάσει τα δύο τελευταία τους, εντός έδρας, ματς με συνολικό σκορ 8-1!

Οι «λεπίδες» μπορεί να κόψουν το «σεντόνι» για την Τσέλσι (3-0)!


Νωρίτερα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φιλοδώρησε με τρία γκολ την Τσέλσι (3-0) εντός έδρας και έβαλε σε περιπέτειες τους Λονδρέζους για τη θέση του Champions League, καθώς πλησίασε επικίνδυνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όσο για τους γηπεδούχους ανέβηκαν στην 6η θέση.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν κατώτερη των περιστάσεων, με τον ΜακΓκόλντρικ να «κτυπάει» στο 18' και το 77', ενώ ενδιάμεσα ο ΜακΜπέρνι σκόραρε (στο 33') για το 2-0. Η Σέφιλντ είναι αήττητη για τέταρτο σερί ματς ενώ η Τσέλσι κινδυνεύει να μην δει… σεντόνι.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

Έπρεπε να φτάσει Ιούλιος - και να έχει κατακτήσει μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια - για να υποστεί βαθμολογική απώλεια, στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Κλοπ που σκέφτεται την... φιέστα και τις διακοπές δεν είχε το ίδιο κίνητρο με την Μπέρνλι - η οποία κυνηγά την ευρωπαϊκή έξοδο (σ. στο -2 από την 6η θέση) - κι έτσι δεν κατάφερε να τελειώσει... αψεγάδιαστη την σεζόν, εντός έδρας, κάνοντας ρεκόρ με 19 νίκες σ' ισάριθμα ματς.

Ωστόσο, ακόμη, μπορεί να κάνει ρεκόρ συγκομιδής πόντων στις εναπομείνασες 3 αγωνιστικές, εφόσον πάρει όλα τα ματς, ξεπερνώντας τους 100 πόντους της Μάντσεστερ Σίτι πρόπερσι.

Παρότι οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με τον Ρόμπερτσον στο πρώτο μέρος (όπου είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τους Σαλάχ και Τζόουνς) ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στην επανάληψη.

Η Μπέρνλι μάλιστα παραλίγο να κάνει την ανατροπή, αφού, λίγο πριν το τέλος, σουτ του Γκούντμουντσον κατέληξε στο δοκάρι. Στο «σίδερο» κατέληξε και προσπάθεια του Φιρμίνο, ενώ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Πόουπ, ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Έπεσε μαθηματικά η Νόριτς

Στην Τσάμπιονσιπ θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Νόριτς, αφού σήμερα (11/7) «σφραγίστηκε» και μαθηματικά πλέον ο υποβιβασμός της από τα μεγάλα «σαλόνια» της Premier League. Τα «καναρίνια» ηττήθηκαν στην έδρα τους με το βαρύ 4-0 από την Γουέστ Χαμ για την 35η αγωνιστική και με τρεις «στροφές» να απομένουν για το φινάλε παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στο -13 τόσο από τα «σφυριά» όσο και από την Γουότφορντ που ισοβαθμούν μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Μάλιστα, η Νόριτς έγινε πλέον και η μοναδική ομάδα που έχει υποβιβαστεί πέντε φορές στην ιστορία της Premier League, με τις Κρίσταλ Πάλας, Μίντλεσμπρο, Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον να μετράνε από τέσσερις υποβιβασμούς. Οι προηγούμενες σεζόν που τα «καναρίνια» αποχαιρέτησαν τα αγγλικά «σαλόνια» ήταν 1994-1995, 2004-2005, 2013-2014 και 2015-2016.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο «Κάροου Ρόουντ» ήταν ο Μικαΐλ Αντόνιο που σημείωσε «καρέ» τερμάτων και έδωσε μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στην Γουέστ Χαμ, στην προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογος του Λονδίνου για παραμονή στην κατηγορία.

Ανάλογη «ανάσα» πήρε και η Γουότφορντ που προαναφέραμε. Οι «σφήκες» με κορυφαίο τον Ντίνι που σκόραρε δις κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τη Νιουκάστλ. Η Νιουκάστλ προηγήθηκε στο παιχνίδι στο 23’ με τον Γκέιλ, αλλά στην επανάληψη ο Ντίνι ισοφάρισε αρχικά στο 52’ με πέναλτι και στο 82’ με τον ίδιο τρόπο (σ. πέναλτι) έγραψε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στη Γουότφορντ.

Το προφίλ της 35ης αγωνιστικής:

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/7)

Νόριτς – Γουέστ Χαμ 0-4

(11’, 45’, 54’ και 74’ Αντόνιο)

Γουότφορντ – Νιουκάστλ 2-1

(52' πέν. και 82' πέν. - 23' Γκέιλ)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1

(34' Ρόμπερτσον - 69' Ροντρίγκες)


Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 3-0

(18΄, 77΄ ΜακΓκόλντρικ, 33΄ΜακΜπέρνι)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-5

(21', 53', 81' Στέρλινγκ, 44' Γκαμπριέλ Ζεσούς,56' Γκαμπριέλ Σίλβα)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (12/7)
14.00:
Γουλβς – Έβερτον
16.15: Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας.
18.30: Τότεναμ – Άρσεναλ.
21.00:
Μπόρνμουθ – Λέστερ.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (13/7)
22.00: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ