FIA: Ακυρώθηκαν τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία
Η FIA ανακοίνωσε την ακύρωση των GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.
Σήμερα το πρωί (15/3) στην Κίνα, όπου διεξήχθη το Grand Prix της F1 στην Σαγκάη, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση των αγώνων στο Μπαχρέιν και στην Σαουδική Αραβία, που ήταν προγραμματισμένοι για τις 12 και 19 Απριλίου, αντίστοιχα.
Η FIA επικαλέστηκε τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Μέση Ανατολή, όπου τα αραβικά κράτη του Κόλπου γίνονται στόχος πυραύλων και drones από το Ιράν, που αντιδρά στην στρατιωτική επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ που άρχισε στις 28 Φεβρουαρίου. Η Formula 1 θα έχει επομένως 22 Σαββατοκύριακα δοκιμών, κατατακτήριων δοκιμών και αγώνων αντί για 24.
Παράλληλα το Grand Prix του Κατάρ στο MotoGP, που είχε προγραμματισθεί για τις 12 Απριλίου, αναβλήθηκε για τις 8 Νοεμβρίου λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (15/3) από τους αρμόδιους φορείς.