Χωρίς ανάσα στην Αγγλία και… όποιος αντέξει!

Η αγγλική ομοσπονδία ζητά να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Premier League στις 29 Αυγούστου, γεγονός που θα υποχρεώσει ομάδες και παίκτες σε συνεχόμενες αναμετρήσεις και την επόμενη σεζόν, πριν ξεκινήσει το Euro στις αρχές Ιουνίου του 2021.

Χωρίς ανάσα στην Αγγλία και… όποιος αντέξει!

Οι σύλλογοι της Premier League συνεχίζουν τον... αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, προτού ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις των συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης τον επόμενο μήνα. Για την ακρίβεια, στις 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στη συνέχεια ακολουθούν τα παιχνίδια των ομάδων που μετέχουν σε Champions League και Europa League.

Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζεται παράλληλα και η «μάχη» των ομάδων της κατηγορίας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όσον αφορά την έναρξη της επόμενης σεζόν. Και αυτό γιατί η ομοσπονδία ζητά το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου, κάτι που έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η διοργανώτρια αρχή είναι το γεγονός ότι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου 2021 και θέλει μέχρι εκείνο το διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εγχώριες διοργανώσεις στην Αγγλία. Επί της ουσίας όμως, η πρότασή της αυτή υποχρεώνει συλλόγους και παίκτες να συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.... χωρίς ανάσα!

Το θέμα με τους Άγγλους είναι ότι σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν εκτός από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, ενώ οι σύλλογοι που μετέχουν και στα Κύπελλα Ευρώπης θα έχουν ένα επιπλέον βάρος, αφού δεν θα υπάρχει περιθώριο ξεκούρασης με τις αναμετρήσεις μεσοβδόμαδα. Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνάμε και τα ματς των διεθνών παικτών στο Nations League, καθώς παιχνίδια της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένα τόσο για τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεται κανείς τον αριθμό των αγώνων που θα χρειαστεί να δώσουν οι παίκτες την επόμενη σεζόν, που υπενθυμίζεται ότι έχουν επιστρέψει στη δράση στα μέσα του περασμένου Ιουνίου έπειτα από τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βέβαια, μέσα σ’ όλα, υπάρχει και η σκέψη οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν να μη συμμετάσχουν στο Λιγκ Καπ, κάτι το οποίο θα στοιχίσει όμως σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο στην αγγλική ομοσπονδία.

Η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα από τη διοργανώτρια αρχή. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδο στο νησί θα είναι… ιδιαίτερη και εκ του αποτελέσματος οι μεγάλοι νικητές στη μάχη του τίτλου και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα κριθούν από την… αντοχή τους στον αγωνιστικό μαραθώνιο.