Nίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σάντος στο «CAS» για Νεϊμάρ

Το Ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε την Μπαρτσελόνα στην δικαστική διαμάχη με την Σάντος για την μεταγραφή του Νεϊμάρ το 2013.

Nίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σάντος στο «CAS» για Νεϊμάρ

Η Μπαρτσελόνα ήταν τελικά η νικήτρια στην δικαστική της διαμάχη με την Σάντος στο «CAS» για την μεταγραφή του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2013.

Ο σύλλογος της Βραζιλίας διαμαρτυρόταν πως οι μεταγραφικοί κανονισμοί δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση του 21χρονου τότε επιθετικού, ιδίως λόγω της παρουσίας τρίτων στην υπόθεση. Παράλληλα όμως, απαιτούσε και μεγαλύτερη αποζημίωση από 61 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του παίκτη της στους «μπλαουγκράνα» εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα 61.295.000 ευρώ συν αθλητικές κυρώσεις.

Εκ του αποτελέσματος, το Ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε την προσφυγή της Σάντος και αποφάσισε πως οι Καταλανοί ενήργησαν στην μεταγραφή σύμφωνα με τους κανόνες για την υπογραφή προ-συμβολαίου με τον παίκτη.

«Το CAS θεωρεί ότι το συμβόλαιο μεταξύ της Σάντος και του παίκτη έληξε μετά από αμοιβαία συμφωνία και ότι η Μπαρτσελόνα δεν έχει παραβιάσει το τελευταίο, καταβάλλοντας στον πατέρα του παίκτη και την εταιρεία N&N πρόσθετη αποζημίωση. Επίσης, δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα δεν συμπεριφέρθηκε δόλια όταν υπέγραψε προ-σύμφωνο με τον Νεϊμάρ», ανέφερε για το σχετικό θέμα σε ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Σάντος καλείται πλέον να καταβάλει ένα ποσό κοντά στις 19 χιλιάδες ευρώ για νομικά έξοδα.

Ο Νεϊμάρ αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 2013 ως το 2017 και στην συνέχεια μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι του ποσού ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ που όριζε η ρήτρα αποδέσμευσής του από τον σύλλογο της Βαρκελώνης.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, ο Βραζιλιάνος επιθετικός κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου», ενώ και η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους «πρωτευουσιάνους» ώστε να εντάξει εκ νέου τον παίκτη στις τάξεις της.