Λίβερπουλ: Ο Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Κλοπ

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, τόνισε πως ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ, ήταν η παρουσία του προπονητή Γιούργκεν Κλοπ. 

Λίβερπουλ: Ο Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Κλοπ

To 2018 o Bίρτζιλ Φαν Ντάικ, αποφάσισε να πάει στη Λίβερπουλ από τη Σαουθάμπτον. Σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως ένας βασικός λόγος ήταν η παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είχα την ευκαιρία να πάω στην Τσέλσι και στην Μάντσεστερ Σίτι. Όταν συγκρίνεις τους συλλόγους, κοιτάζεις την ιστορία, την πόλη, το υπάρχον ρόστερ, τα πλάνα κάθε ομάδας για το άμεσο μέλλον.

Όμως το σημαντικότερο πράγμα που κοιτάς είναι ο προπονητής και ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας σημαντικός λόγος που επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Λίβερπουλ

Ο Κλοπ έχει κάτι το ξεχωριστό. Είναι η ενέργειά του; Είναι η συνολική εικόνα του; Μερικές φορές κάθομαι και σκέφτομαι τι κάνει και τι έχει περισσότερο σε σύγκριση με τους άλλους. Νομίζω πως είναι ο τρόπος με τον οποιό διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Αυτό τη σημερινή εποχή είναι πιο σημαντικό από κάθε τι άλλο στο ποδόσφαιρο. Ο Κλοπ σου δίνει αυτό το σπουδαίο συναίσθημα. Κάθε πρωί που πηγαίνεις στην προπόνηση, βλέπεις πως είναι χαρούμενος.

Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά αυτό σε εμπνέει πραγματικά ως παίκτη. Δίνει σε κάθε παίκτη από μία αγκαλιά μετά από τον αγώνα. Είναι μία μικρή λεπτομέρεια αλλά μας κάνει καλό. Και την επόμενη ημέρα μπορεί να σε διαλύσει μπροστά στην ομάδα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όμως το αποδέχεσαί και αυτό επειδή ξέρεις πως δεν έχει προσωπικά μαζί σου. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να απαιτήσει πολλά πράγματα από εμάς".