Βαρούχας: «Πέναλτι το χέρι του Παπαδόπουλου, έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ατρόμητου»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της Δευτέρας (27/9).

Βαρούχας: «Πέναλτι το χέρι του Παπαδόπουλου, έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ατρόμητου»

Την καθιερωμένη του ανάλυση για τις διαιτητικές αποφάσεις έκανε και για τα τελευταία παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν μπορεί να είσαι διαιτητής και να βλέπεις αυτή την παράβαση του πέναλτι του ΟΦΗ και να μην το δίνεις απευθείας, αλλά να περιμένεις το VAR. Είσαι δίπλα ακριβώς και είναι πεντακάθαρη παράβαση. Όχι ρε άνθρωπε του θεού να περιμένεις το VAR. Έχει χαλάσει το ένστικτο του διαιτητή με τη λογική αυτή.

Ατρόμητος-Άρης 1-3: Σπουδαίο «διπλό» σε ματσάρα (highlights)

Στο Ατρόμητος-Άρης και σχετικά με το πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι, έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση για το τι ισχύει όταν η μπάλα βρίσκει πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι. Στη συγκεκριμένη φάση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλωτσάει την μπάλα και μετά εκείνη πάει στο χέρι, αλλά το χέρι είναι σε αφύσικη θέση, κοιτάει στον ουρανό. Είναι μια καταφανέστατη παράβαση που -για να τον φωνάξει το VAR να το δει- πάει να πει ότι διαφωνεί με την απόφαση να μη δώσει πέναλτι.

Super League - 4η αγωνιστική: Tα αποτελέσματα και η βαθμολογία (highlights)

Το πέναλτι του Κουλούρη είναι καταφανέστατο, δεν υπάρχει κάτι να πούμε.

Απορώ όμως τι είδε το VAR στη φάση του 75’. Ο μηρός του Δεληζήση έχει σταματήσει στη γραμμή, αλλά την μπάλα τη σταματάει με τη λεκάνη και είναι καταφανέστατο ότι είναι γκολ.

Και εδώ να πω και κάτι άλλο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να τσεκάρει μια φάση στο VAR και να υπάρχουν γύρω του τόσα άτομα που να φωνάζει ο καθένας τα δικά του. Εκεί ο διαιτητής παίρνει μια σημαντική απόφαση που καθορίζει την έκβαση του αγώνα. Ο παρατηρητής είναι υποχρεωμένος να βάλει την αστυνομία να μην τον πλησιάζει κανείς».