Ατρόμητος-Άρης 1-3: Σπουδαίο «διπλό» σε ματσάρα (highlights)

Ο Άρης πέρασε από το Περιστέρι με το ευρύ 3-1 και έχει πλέον θετικό πρόσημο στη βαθμολογία, φτάνοντας τον Ατρόμητο που έχει μείνει στον ένα βαθμό. Εντυπωσιακό το ματς, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν τα γκολ και τον ηρωικό Κουέστα να κρατάει πίσω παρά τις προσπάθειες του Κουλούρη. 

Ατρόμητος-Άρης 1-3: Σπουδαίο «διπλό» σε ματσάρα (highlights)

Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Άρης στο Περιστέρι επικρατώντας με 3-1 του Ατρόμητου, σε ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις και εντάσεις! Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει σε θετικό πρόσημο στη βαθμολογία, φτάνοντας στον ένα βαθμό που έχει ο Ατρόμητος από την ισοπαλία που είχε πάρει στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση και αξιοποίησε τις περισσότερες φάσεις που έκανε, την ώρα που ο Ατρόμητος και ειδικά ο Κουλούρης έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κουέστα που βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδα του.

Ο Γιώργος Παράσχος στο ντεμπούτο του για μία ακόμη θητεία στον πάγκο του Ατρόμητου δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά διαφοροποίησε το σύστημα σε 4-3-3 περνώντας εξτρέμ τον Μουνίθ. Ενώ ο Άκης Μάντζιος έβαλε και αυτός τρεις μέσους στο γήπεδο, με τον Τζέκο να προστίθεται στους Εντιαγέ και Σάσα, αλλά τον Εντιαγέ σε πιο προωθημένο ρόλο για το σύνηθες 4-2-3-1. Ο Χατζηισαΐας και ο Κλωναρίδης απόντες για τον Ατρόμητο, ο Μπερτόλιο εκτός αποστολής για τον Άρη, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος και ο τραυματίας Ιτούρμπε με τον Λούμορ.

Ο Άρης έλεγξε το ματς στο ξεκίνημα και ευτύχησε να φτάσει γρήγορα στο γκολ, καθώς στο 10' οι Γκάμα και Σούντγκρεν συνεργάστηκαν εξαιρετικά από την δεξιά πλευρά, με τον Σουηδό να «κόβει» προς την περιοχή και ο επερχόμενος Ντάνιελ Μαντσίνι με δυνατό σουτ να νικά τον Πίριτς για το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 16' με τους Κουλούρη (απέκρουσε από κοντά ο Κουέστα) και Σπιριντόνοβιτς (αστόχησε από πλεονεκτική θέση). Ο Άρης έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, αλλά σταδιακά σταμάτησε να απειλείται, έχοντας όντως την ατυχία να χάσει λόγω τραυματισμού τον σκόρερ του. Με τον Μαντσίνι να αποχωρεί με μυϊκό πρόβλημα και να αντικαθίσταται από τον Γκαρσία που πήγε στη δεξιά πλευρά και ο Γκάμα πέρασε αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές στο 35' με τον Ματέο Γκαρσία και στο 36' με τον Εντιαγέ, με το ματς να χάνει το ρυθμό λόγω συχνών τραυματισμών. Ο Εντιαγέ βρήκε δίχτυα στο 43' (από ωραία προσπάθεια του Καμαρά ξεκίνησε η φάση), όμως ήταν ακάλυπτος όταν σούταρε από κοντά και σωστά το γκολ δεν μέτρησε. Σωστά ακυρώθηκε και ένα ακόμη γκολ του Καμαρά στο 45' καθώς ήταν πολύ μπροστά στην πάσα του Εντιαγέ στο χώρο. Ο Άρης είχε την υπεροχή σε αυτό τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, έστω κι αν δεν μπόρεσε να αυξήσει το προβάδισμά του. Και αντί να κάνει το 0-2, δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης σε αντεπίθεση στο 45+3' όταν ο Σάλομον βρήκε ωραία τον Κουλούρη, αυτός σούταρε, ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια, με τον Σρνταν Σπιριντόνοβιτς που ερχόταν με δύναμη να σουτάρει προς την άδεια εστία για το 1-1.

Ο Άρης έκανε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Δεληζήση αντί του Φαμπιάνο, ενώ ζήτησε πέναλτι στο 47' σε χέρι του Παπαδόπουλου στην περιοχή, αλλά πρώτα η μπάλα είχε βρει στο πόδι του αμυντικού του Άρη. Ο Φωτιάς από το VAR ζήτησε από τον Περράκη να δει ο ίδιος τη φάση και σωστά αποφασίστηκε να μη δοθεί πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Στο 54' ο Σάσα είχε καλό σουτ λίγο άουτ, με τον Άρη να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο. Αλλά στο 57' από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, ο Κουλούρης έκανε τακουνάκι και ο Κουέστα έξοχη επέμβαση.

Ατρόμητος – Άρης: Γκολ και φάσεις (vids)

Στο 60' ο Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι έκανε το 1-2, καθώς η μπάλα είχε βρει από δική του εκτέλεση φάουλ το χέρι του Κουλούρη στο τείχος. Ο Πίριτς έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε την πορεία της προς τα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο σκόρερ αποχώρησε και αυτός με τραυματισμό, αλλά ο Άρης βρήκε το τρίτο γκολ αμέσως. Στο 65' από λάθος πάσα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο Ματέο Γκαρσία έφυγε με δύναμη και μόνος του προς την περιοχή, πλάσαρε τον Πίριτς για το 1-3.

Ο Κουέστα έκανε κι άλλη δύσκολη επέμβαση απέναντι στον Κουλούρη στο 68' κρατώντας το προβάδισμα των δύο γκολ για την ομάδα του, σε μία ακόμη σπουδαία ενέργεια από τον Ισπανό γκολκίπερ. Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Ατρόμητος και στο 75' με τον Κουέστα να διώχνει το σουτ του Ντένιτς, τον Δεληζήση να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή, όπως και στη συνέχεια το σουτ του Κωτσόπουλου! Ο Φωτιάς ζήτησε από τον Περράκη να δει ξανά τη φάση μήπως πέρασε η μπάλα τη γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ, αφού δεν ήταν δυνατό να δει αυτός κάτι που δεν έβλεπαν ούτε στο στούντιο. Ο Ατρόμητος κάπου εκεί σταμάτησε να ελπίζει ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό και το παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλες συγκινήσεις (πέραν από ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Κουλούρη στις καθυστερήσεις, αλλά και μια κεφαλιά του που δεν πρόλαβε ο Μπεντινέλι), με τον Άρη να κατακτά την πολύ σημαντική νίκη.

Μικρογραφία

Ατρόμητος-Άρης 1-3

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 10' Μαντσίνι 0-1, 45+3' Σπιριντόνοβιτς 1-1, 60' Γκάμα (πέναλτι) 1-2, 65' Γκαρσία 1-3

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

Κίτρινες: 19' Μαντσίνι, 53' Καστεγιάνο, 59' Κουλούρης, 83' Κωτσόπουλος

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στρούγγης (86' Πιζάνο), Καστελάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (60' Νάτσος), Μουνίθ (74' Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86' Μπεντινέλι), Κουλούρης

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (46' λ.τ. Δεληζήσης), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (85' Ματίγια), Γκάμα (63' λ.τ. Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (26' λ.τ Γκαρσία), Καμαρά (85' Αλί)