Ολυμπιακός: Δεν είναι μόνο τα τρία πέναλτι για τον Τζολάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είναι το πρόσωπο των ημερών με τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι που έκανε στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι, όμως, μόνο τα τρία πέναλτι.

Ολυμπιακός: Δεν είναι μόνο τα τρία πέναλτι για τον Τζολάκη

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς και γνωρίζει μία πρωτοφανή αποθέωση. Ο νεαρός γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης επί της Φερνέρμπαχτσε και δικαίως στεκόμαστε όλοι στα τρία πέναλτι που απέκρουσε στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δεν πρόκειται για αποκρούσεις τίποτα τυχαίων ποδοσφαιριστών. Ο Μπονούτσι για παράδειγμα γι’ αυτό το λόγο μπήκε στο παιχνίδι και τελικά είδε τον Τζολάκη να του το πιάνει.

Εάν θέλουμε να δούμε συνολικά, όμως, το παιχνίδι και όχι μόνο τη διαδικασία των πέναλτι ο 21χρονος γκολκίπερ έχει κάνει ένα εξαιρετικό ματς. Έχει μία γεμάτη απόδοση σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο που ασκούσε μεγάλη πίεση.

Ήταν ψύχραιμος από το πρώτο δευτερόλεπτο, χειρίστηκε άψογα το χρονόμετρο και δεν επηρεάστηκε από τον κόσμο που πίεζε να παίξει γρήγορα. Έβγαλε σιγουριά στις εξόδους του και στις επεμβάσεις του. Έδειχνε σε όλο το ματς ο Τζολάκης ότι είναι η βραδιά του και το έδειχνε με την ηρεμία του και τη σιγουριά του κάτω από τα δοκάρια.

Είχε πλήρη αντίληψη του αγώνα και ήξερε πότε θα παίξει γρήγορα τη μπάλα και πότε πρέπει να κρατήσει για να ροκανίσει το χρόνο. Προσπάθησε σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει την ανάπτυξη της ομάδας του, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι στο ξεκίνημα του ματς ήταν κοντά στον Ντόη που είχε να παίξει δύο χρόνια.

Μη στεκόμαστε μόνο στις τρεις αποκρούσεις πέναλτι που είναι παλικαρίσιες και στα ίσια, αλλά και στη γενικότερη εικόνα του. Το σημαντικότερο για τον 21χρονο πορτιέρε είναι η συνολική του παρουσία σε ένα ματς πολύ δύσκολο και σε ένα γήπεδο που πραγματικά μπορεί να σε επηρεάσει πολύ και να σε αναγκάσει σε λάθη λόγω της πολύ μεγάλης πίεσης που ασκεί η κερκίδα.