Τάντιτς: «Κάναμε λάθη στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο εξτρέμ της Φενέρμπαχτσε, Ντούσαν Τάντιτς εκπροσώπησε τους παίκτες της τουρκικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο «Σουκρού Σαράτσογλου» (18/4, 22.00).

Τάντιτς: «Κάναμε λάθη στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι»

Ο Ντούσαν Τάντιτς τόνισε ότι πιστεύει πως η Φενέρμπαχτσε θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Σουκρού Σαράτσογλου», σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο Καραϊσκάκη

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά σχολίασε: «Θα έχουμε έναν ενδιαφέρον αγώνα. Και οι δυο ομάδες έχουν πολύτιμους ποδοσφαιριστές. Και οι δύο κάναμε πολλά λάθη. Εμείς δώσαμε πολλά δώρα, αλλά κάπως κλείσαμε την ψαλίδα. Θα αποδείξουμε ενώπιον της κερκίδας μας ότι είμαστε καλύτεροι. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε την πρόκριση.

Ποιο είναι το αβαντάζ της Φενέρμπαχτσε για την πρόκριση;

Σε κάθε επίπεδο θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι από την τακτική και να πάρουμε την ευθύνη που δεν είναι άλλη από το να πάρει η ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πολλές φορές είδαμε τα εντός έδρας παιχνίδια της Φενέρ η κερκίδα να μεταφέρει πίεση στην ομάδα. Αύριο πως το περιμένετε;

Πιστεύω ότι έχουμε μία ανεπανάληπτη κερκίδα και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά αυτή την ώθηση. Αυτός είναι ο δωδέκατος παίκτης. Όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα είναι λογική αυτή η πίεση. Γι’ αυτό είμαστε παίκτες μεγάλης ομάδας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη θετική δύναμη της κερκίδας απέναντι στην αντίπαλη ομάδα.

Θυμόμαστε μία τοποθέτηση σας ότι θα κάνετε τον Ντζέκο πρώτο σκόρερ.

Όταν παίζεις στη δική μου θέση θέλεις να είσαι στράικερ, αλλά σημασία έχει η επιτυχία της ομάδας και όχι η ατομική. Το κοινό παιχνίδι θα βοηθήσει την ομάδα. Καθήκον μου είναι να βοηθήσω τον στράικερ της ομάδας.

Τι έχεις να μας πεις για την 50ή συμμετοχή σου που θα γίνει απέναντι στον Ολυμπιακό;

Το να φοράς αυτή τη φανέλα είναι μεγάλη τιμή και θα προσπαθήσω αύριο να βοηθήσω την ομάδα.

Πως περιμένετε τον Ολυμπιακό να παίξει αύριο; Περιμένετε να κλειστεί ή να παίξει επιθετικά;

Στο πρώτο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι με δύο ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια κάναμε δύο λάθη. Μετά ό,τι λάθη κάναμε στην Αθήνα ευελπιστώ να μην τα επαναλάβουμε αύριο. Όταν κάνεις τέτοια λάθη με αυτές τις ομάδες σε τιμωρούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε οι καλύτεροι στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα που απαρτίζεται από καλούς παίκτες, αλλά και εμείς δεν υστερούμε.

Μίλησες με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς πριν το πρώτο παιχνίδι;

Ναι μίλησα με τον Ντάρκο πριν το πρώτο παιχνίδι. Ο Ντάρκο είναι υπέροχος άνθρωπος είναι θρύλος για τη Σερβία. Είναι υπέροχο πρόσωπο και κάνει υπέροχη δουλειά στον Ολυμπιακό και βοηθάει την ομάδα.