Ολυμπιακός: Η άποψη του Μεντιλίμπαρ για τον Ιμπόρα

Στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός για πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League δεν περισσεύει κανείς, ενώ ο Μεντιλίμπαρ έχει θετική άποψη για τον Ιμπόρα.

Ολυμπιακός: Η άποψη του Μεντιλίμπαρ για τον Ιμπόρα

Σε παιχνίδια τόσο υψηλού επιπέδου είναι απαραίτητοι ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη εμπειρία από αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πάρει ελάχιστα από έναν ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League.

Όταν ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Ιμπόρα ήταν σχεδόν μόνιμα στην εξέδρα. Ο Βάσκος από τα πρώτα που είπε ήταν πως τον Ισπανό πανύψηλο χαφ τον υπολογίζει κανονικά. Θεωρεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να του δώσει πράγματα και πράγματι τον χρησιμοποιεί έστω κι ως αλλαγή.

Αυτό έκανε και με τη Φενέρμπαχτσε σε ένα σημείο του αγώνα που το σκορ είχε γίνει 3-2 και οι Τούρκοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και έβγαιναν στην επίθεση. Ο Ιμπόρα είχε και πάλι σωστές τοποθετήσεις και κοψίματα και πρόσφερε στην ομάδα του Πειραιά το μικρό διάστημα που έπαιξε.

Στο 85' για παράδειγμα κόβει στο κέντρο την πρώτη πάσα που γίνεται από στόπερ και την προσπάθεια γρήγορης επίθεσης από τη Φενέρ. Ο Ιμπόρα με ένα σπριντ βρίσκεται έγκαιρα στην περιοχή του Ολυμπιακού και προλαβαίνει την επικίνδυνη πάσα προς τον Σιμάνσκι.

Και για τη ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη κανείς παίκτης δεν περισσεύει και ο Ιμπόρα θα είναι απαραίτητος στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ.