Conference League: Έστησαν... πάρτι Άστον Βίλα και Γάνδη

Εύκολες νίκες πανηγύρισαν Άστον Βίλα και Γάνδη που υπέταξαν Άλκμααρ και Μπρέιδαμπλικ αντίστοιχα. Με ανατροπή λύγισε τη Σλόβαν η Λιλ, νίκες για Φενέρμπαχτσε, Αστάνα και 

Conference League: Έστησαν... πάρτι Άστον Βίλα και Γάνδη

Από τεσσάρα σε τεσσάρα η Άστον Βίλα! Η ομάδα του Ουνάι Εμέρι επιβλήθηκε 4-1 της Άλκμααρ στην Ολλανδία, πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο στο Conference League και πήρε γερό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε και η Γάνδη η οποία επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Μπρέιδαμπλικ στο Βέλγιο ανεβαίνοντας στην κορυφή του 2ου ομίλου με επτά βαθμούς. Θυμίζουμε πως δεν έγινε λόγω του πολέμου στο Ισραήλ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μακάμπι και Ζόρια.

Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε επέκτεινε το νικηφόρο της σερί, καθώς υπέταξε 2-1 τη Λουντογκόρετς, έκανε το τρία στα τρία και είναι μια ανάσα από την κατάληψη της 1ης θέσης που οδηγεί απευθείας στους «16» του Conference League.

Εξάλλου, με ανατροπή κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Σλόβαν η Λιλ και να επικρατήσει 2-1, αποτέλεσμα που φέρνει τους «λιλουά» στην 1η θέση του 1ου γκρουπ, ισόβαθμους με τους Σλοβάκους. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Κλάασβικ πανηγύρισε την παρθενική της νίκη σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επικρατώντας 3-0 της Ολίμπιας Λιουμπλιάνα.

Τέλος, στο κόλπο της πρόκρισης ξαναμπήκε η Αστάνα που έκαμψε το εμπόδιο της Μπάλκανι με 2-1 ενώ η Μπριζ πήρε το ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου απέναντι στη Λουγκάνο (1-3) και έχει τον πρώτο λόγο για το «καλό» εισιτήριο που δίνει η 1η θέση.