Ολυμπιακός: Με Μεντιλίμπαρ δεν τα παρατάει ποτέ και το «δώρο» του Αθανασιάδη σε ΠΑΟΚ και Πειραιώτες

Δεν είναι τόσο απλό να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα ότι αν πάρει τα τρία ματς σε Τούμπα, Λεωφόρο και με ΑΕΚ στο Φάληρο, τότε παίρνει τον τίτλο δίχως να κοιτάζει τα αποτελέσματα των άλλων! Ό,τι του στέρησε ο Αθανασιάδης στη Νέα Φιλαδέλφεια, του το πρόσφερε με το κόρνερ - δώρο στην Τούμπα. 

Ολυμπιακός: Με Μεντιλίμπαρ δεν τα παρατάει ποτέ και το «δώρο» του Αθανασιάδη σε ΠΑΟΚ και Πειραιώτες

Έτσι όπως τα… κατάφερε ο Γιώργος Αθανασιάδης με το κόρνερ – δώρο που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και το τρίτο γκολ των «ασπρόμαυρων από τον Σάστρε, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν διατηρηθεί στο «κόλπο» για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχασε μαθηματικά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΑΕΚ θα κερδίσει τη Λαμία τελευταία αγωνιστική, τότε ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα μετά το 0-1 από τον Άρη, γιατί τα... μαθηματικά δεν βγαίνουν!

Πώς τα φέρνει η ζωή όμως... Ο Αθανασιάδης ήταν εκείνος που με τις σωτήριες επεμβάσεις του είχε στείλει στο -8 τον Ολυμπιακό στο 1-0 της Νέας Φιλαδέλφειας και ο ίδιος άνθρωπος είναι εκείνος που τον κρατάει ολοζώντανο στη μάχη του τίτλου με την ακατανόητη ενέργειά του να στείλει την μπάλα σε κόρνερ, σε μία φάση που δεν πιεζόταν από κανέναν παίκτη του ΠΑΟΚ, δίνοντας τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να σκοράρουν με τον Σάστρε.

Όλο το «κόλπο» έγινε στην Τούμπα. Αν η ΑΕΚ διατηρούσε το 2-2, τότε η «Ένωση» θα πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην έδρα του ΠΑΟΚ και θα άφηνε τους υπόλοιπους να μονομαχούν για τις από κάτω θέσεις.

Εξακολουθεί να είναι φαβορί από τη στιγμή που παραμένει πρωτοπόρος και ακολουθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα. Την Κυριακή (28/4), όμως, δημιούργησε τα εξής σενάρια: Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει και τα τρία παιχνίδια με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, τότε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα δίχως να τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες στα εναπομείναντα ματς! Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Αν βγάλουμε δηλαδή τα κομπιουτεράκια και αρχίσουμε τις προσθαφαιρέσεις, αυτό ισχύει: Τρεις νίκες του Ολυμπιακού και ο τίτλος καταλήγει στον Πειραιά!

Ο δε ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα μόνο αν κερδίσει Ολυμπιακό στην Τούμπα, Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο Χαριλάου, αλλά με την προϋπόθεση ότι η ΑΕΚ δεν θα κερδίσει στο Καραϊσκάκη! Ένα… αλαλούμ με λίγα λόγια.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός που τον Φεβρουάριο ήταν εκτός στόχων, έχουμε φτάσει λίγο πριν από το Πάσχα και είναι στα ημιτελικά του Κόνφερενς και «μέσα» στο κόλπο του τίτλου, έστω κι αν χρειάζεται να πάρει τρία ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα, γεγονός που δεν είναι και τόσο απλό! Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει φέτος ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε την ΑΕΚ!

Για να μην πολυλογούμε: Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις 12 Μαϊου είναι «όλα τα λεφτά». Αν λήξει ισόπαλο, ο τίτλος καταλήγει στην ΑΕΚ. Όποιος κερδίσει, τότε η «Ένωση» θα κληθεί να παίξει για τον τίτλο μέσα στο Καραϊσκάκη στις 15 Μαϊου. Αν χάσει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, τότε ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική σε Χαριλάου (Άρης – ΠΑΟΚ) ή Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός)! Η δε ΑΕΚ για να είναι σίγουρη ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να χάσει στο Καραϊσκάκη σε περίπτωση που βγάλει νικητή η μάχη της Τούμπας της 12ης Μαϊου. Χαμός!

Αυτό που κρατάμε σε ό,τι έχει να κάνει με τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ο Αθανασιάδης τους στέρησε έστω την ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με τις σωτήριες επεμβάσεις, αλλά τώρα τους διατήρησε ζωντανούς με το κόρνερ – δώρο που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι ομάδα που δεν τα παρατάει και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος των υπόλοιπων διεκδικητών.

Προς το παρόν παραμένει 4ος και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Δεν είναι εύκολο να κερδίσει σε Τούμπα και Λεωφόρο, αλλά και την ΑΕΚ στο Φάληρο. Θα το παλέψει όμως… Όπως κάνει από την ημέρα που έπιασε λιμάνι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κι ό,τι βγει.

Το θέμα είναι ότι 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός που μπήκε φουριόζος στα πλέι οφ με το 3-1 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο, είναι ουσιαστικά εκτός τίτλου και οι Πειραιώτες παραμένουν «ζωντανοί».

Με τον Μεντιλίμπαρ δεν τα παρατάει ποτέ και θα το πάει μέχρι τέλους και όπου βγει!