ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-0: Πέταξε στα πλέι οφ του Conference League ο «δικέφαλος του βορρά» (hls)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα με 3-0 την Χάιντουκ Σπλιτ και πέρασε στα πλέι οφ του Conference League

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-0: Πέταξε στα πλέι οφ του Conference League ο «δικέφαλος του βορρά»  (hls)

Πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 0-0 της Κροατίας στο πρώτο ματς πέρασε στα πλέι οφ του Conference League.

Όπως και στην προ εβδομάδας αναμέτρηση οι κροάτες είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες όμως πότε η δική τους αστοχία πότε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν.

Αντίθετα, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, αξιοποίησαν τις περισσότερες δικές τους ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασαν την απόδοσή τους και έφθασαν ένα βήμα πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τους νικητές του ζευγαριού Χαρτς-Ρόζενμποργκ

ΤΑ ΓΚΟΛ
12’: Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι από τον Οφόε και παρά τις διαμαρτυρίες των κροατών λόγω έλλειψης var η απόφαση δεν άλλαξε και ο Σβαμπ εκτέλεσε στην αριστερή γωνία για το 1-0.
79’: Ο Μπράντον Τόμας έκλεψε την μπάλα στον άξονα, πέρασε στην ασίστ στον Ζίβκοβιτς και αυτός εκτέλεσε από κοντά για του 2-0.
85’: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, η μπάλα βρήκε και στο τείχος, αλλάζοντας πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

Η μικρογραφία

ΠΑΟΚ-ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ 3-0
Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 12’ πέναλτι Σβαμπ, 79’, 85’ Ζίβκοβιτς.
Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)
Βοηθοί: Ντόμινικ Σάαλ, Κροστόφ Γκουνς (Γερμανία)
Τέταρτος: Ρόμπερτ Σρέντερ
Κίτρινες: Μπάμπα, Κωνσταντέλιας, Μουφί, Οφόε, Σάρλια

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι-Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα-Τσιγγάρας (62’ Φιλίπε Σοάρες-λ. τ. 73’ Οζντόεφ), Σβαμπ-Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (62’ Τάισον)-Σαμάτα (78’ Σαμάτα)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς-Μουφί (82’ Μουκάνοβιτς) Σάρλια Ντιαλό Μέλνιακ-Κροβίνοβιτς (57’ Ντόλτσεκ) Σίγκουρ- Μλάκαρ (72’ Νταζάκου) Σαχίτι (57’ Μπενραχού) Οφόε (82’ Τσούιτς)-Λιβάγια