Λουτσέσκου: «Νιώθω πίεση, αλλά δεν φοβάμαι»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αναφέρθηκε στο δεύτερο παιχνίδι της Ντιναμό Κιέβου με τον Άρη για τα προκριματικά του Conference League.

Λουτσέσκου: «Νιώθω πίεση, αλλά δεν φοβάμαι»

Την Πέμπτη (27/8, 20:00) η Ντιναμό Κιέβου θα αγωνιστεί στο Βουκουρέστι με αντίπαλο τον Άρη για τη δεύτερη φάση των προκριματικών του Conference League.

Οι Ουκρανοί είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς με 1-0, ωστόσο ο Μιρτσέα Λουτσέσκου τόνισε πως πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών.

Αρχικά είπε: «Είμαι χαρούμενος που παίζουμε στο Βουκουρέστι κι ελπίζω πως πολλοί φίλαθλοι θα έρθουν να μας υποστηρίξουν γιατί χρειαζόμαστε τη στήριξη τους. Είδαμε πώς ήταν κοντά στην ομάδα τους οι Ελληνες φίλαθλοι στον πρώτο αγώνα Όταν παίξαμε εκτός, οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν δίπλα στην ομάδα τους, δεν είναι… fair play αλλά έστω υπό αυτές τις συνθήκες θέλουμε την πρόκριση. Περιμένω την στήριξη των Ουκρανών που ζούνε στο Βουκουρέστι».

Για το εάν νιώθει πίεση τόνισε: «Προφανώς νιώθω πίεση για να περάσουμε αλλά δεν φοβάμαι. Δεν ξέρετε τι συμφωνία έχω με τον πρόεδρο. Χάσαμε τους ξένους παίκτες αλλά και Ουκρανούς που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά έχουμε μία νεανική ομάδα η οποία έχει αρχίσει να μαθαίνει να παίζει τέτοια παιχνίδια και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Μιλάμε για την δική μας ομάδα, αλλά μην ξεχνάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδατε ότι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε έναντι της Μαρσέιγ έχοντας αρκετούς ξένους παίκτες, κάτι που ισχύει και για τον Άρη. Έχει πολλούς ξένους έμπειρους παίκτες. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε οργανωμένοι και με ενθουσιασμό, με μεγάλο κίνητρο για να δείξουμε πως ήμαστε καλύτερη ομάδα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε άδειες κερκίδες και να ξεκινάς ένα παιχνίδι με ενός λεπτού σιγή. Κάναμε ταξίδι 23 ωρών για την Θεσσαλονίκη. Ο αδελφός ενός παίκτη μας πέθανε στον πόλεμο και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθείς και να το καταλάβεις εύκολα. Γι αυτό οι παίκτες μας αξίζουν σεβασμό για ότι κάνουν αυτή την στιγμή. Αρκετοί Ουκρανοί βρίσκονται σε πόλεμο και προσπαθούν να μας δουν. Κι εμείς ζούμε σε μία δύσκολη κατάσταση».