3oς προκριματικός Conference League: Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πρώτο βήμα για τα play offs!

O Άρης επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Κιέβου με πέναλτι του Πάλμα (69') και την άλλη εβδομάδα πάει στο Βουκουρέστι με σκορ προς υπεράσπιση για να βρεθεί στα play offs του Conference League

3oς προκριματικός Conference League: Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πρώτο βήμα για τα play offs!

To πρώτο βήμα για να βρεθεί στα πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2010 έκανε ο Άρης επικρατώντας στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό του Conference League της Ντιναμό Κιέβου με 1-0.

Έτσι την άλλη βδομάδα πάει στο Βουκουρέστι με σκορ προς υπεράσπιση για να πάρει την πρόκριση

Παρότι με μόνο μία προπόνηση με την νέα του ομάδα ο Μάρτιν Μοντόγια ήταν βασικός κι από τους καλύτερους στο κορυφαίο διάστημα των γηπεδούχων που πίεσαν στο ξεκίνημα ασφυκτικά αποδιοργανώνοντας τους Ουκρανούς (που αγωνίστηκαν ενώπιον 150 συμπατριωτών τους).

Ωστόσο πέραν κάποιων σουτ από τον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα, τον Πάλμα και τους Φεράρι και Ζουλς ως το 24' οι γηπεδούχοι του Τόλη Τερζή δεν κατάφεραν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά του αντίπαλου.

Μετά το 25 οι Ουκρανοί κράτησαν περισσότερο την μπάλα μετέφεραν την δράση στην άλλη περιοχή αλλά μ' εξαίρεση ένα σουτ του Μπενίτο στο 19' (που δεν είχε δύναμη ν' απειλήσει τον Κουέστα) η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν απείλησε.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε.

Σουτ του Μορόν στα 20 δεύτερα πέρασε μόλις αόυτ κι ο Ουκρανός κίπερ απέτρεψε το 1-0 σε καρφωτή κεφαλιά του Νταρίντα (65') μετά τη δημιουργία του Ισπανού αλλά στο 69' παρότι βρήκε τη γωνία και τη μπάλα στο πέναλτι (για χέρι του Σιρότα σε κεφαλιά του Φαμπιάν...) του Πάλμα του 1-0 «έγραψε».

Μάλιστα ο σκόρερ σήκωσε φανέλα των «κίτρινων» με το όνομα του αδικοχαμένου Μιχάλη...

Τα υπόλοιπα ανέλαβε ο Κουέστα σταματώντας δις τον Σαπαρένκο και κυρίως τον Γιαρμολένκο (89').

Ωστόσο ακόμη πιο κοντά στο γκολ βρέθηκαν οι γηπεδούχοι στο 94' αλλά ο Μπούστσαν με το πόδι σταμάτησε τον Mενέντες εξ επαφής...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 1-0

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σκόρερς:69' (πεν.) άλμα

Διαιτητής: Τζίλετ (Aυστραλία)

Κίτρινες κάρτες: Ζουλς, Moντόγια, Φαμπιάνο Μενέντες, Τερζής - Τίμτσιουκ, Σαπαρένκο.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΡΗΣ (Τόλης Tερζής): Κουέστα - Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι- Τζούρασεκ (58’ Ρουπ), Νταρίντα (82’ Πάβιτσιτς), Ζουλς – Κάρλσον (58’ Μενέντες), Μορόν, Λουίς Πάλμα (77’ Ματαρίτα).

NTINAMO KIEBOY (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν - Τίμτσιουκ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ – Σίντορτσουκ (81’ Σεπέλεφ) – Σαπαρένκο (81’ Μπράζκο), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Καμπάγιεφ (81’ Boλόσιν) - Μπενίτο.