Τερζής: «Ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση»

Ο Τόλης Τερζής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς του Άρη με τη Ντιναμό Κιέβου.

Τερζής: «Ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση»

Με «προίκα» το 1-0 του πρώτου αγώνα ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ντιναμό Κιέβου. Ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (17/8, 20:00) ο προπονητής των «κίτρινων», Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη ρεβάνς: «Ήρθαμε για να πάρουμε την πρόκριση και να πάμε στα πλέι οφ. Αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά. Ξεχνάμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κρατώντας τη συγκέντρωση και την καλή εμφάνιση. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα για να πάρουμε την πρόκριση. Δηλαδή, να είμαστε ακόμη περισσότερο συγκεντρωμένοι σ’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Σίγουρα το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό αλλά είμαστε αποφασισμένοι για την πρόκριση».

Για την κατάσταση του Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά και του Χουλιάν Κουέστα: «Ο Νταρίντα έκανε κανονικά προπόνηση και δεν έχει πρόβλημα. Αντιθέτως, έχουμε πρόβλημα με τον Χουλιάν. Στην έξτρα προπόνηση που κάναμε, τού γύρισε ο αστράγαλος. Κάνει θεραπείες και μέχρι τελευταία στιγμή θα τον περιμένουμε. Είναι δύσκολο αλλά θα τον περιμένουμε».

Σχετικά με αυτά που περιμένει από τη Ντιναμό Κιέβου: «Περιμένουμε μεγαλύτερη πίεση και μάλιστα από ψηλά. Αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά. Η Ντιναμό δεν μπορεί να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της σε σχέση με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα είτε στα φιλικά παιχνίδια είτε στα επίσημα. Έχει την ίδια προσέγγιση. Πρώτα θα προσπαθήσει να μας πιέσει στην περιοχή μας κι έχουμε πει τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και μυαλωμένα για να αποφύγουμε την πίεση. Θέλουμε να πετύχουμε γκολ και να κερδίσουμε. Ξέρουμε την ποιότητα του αντιπάλου αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση».

Σχετικά με αυτά που δεν θέλει να δει από το πρώτο παιχνίδι: «Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν καλοί αλλά είχαμε τεράστια βοήθεια από τους φιλάθλους μας. Τώρα στο αυριανό παιχνίδι επειδή περιμένουμε πίεση, πρέπει να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη όπως έγινε στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα και μέσω αυτών ήρθαν δεύτερες επιθέσεις για τον αντίπαλο. Χρειάζεται προσοχή και στα μαρκαρίσματα αλλά για να μηδενίσουμε τις πιθανότητες της Ντιναμό στη δημιουργία ευκαιριών. Να μη της δώσουμε περιθώρια γιατί πρόκειται για εξαιρετική ομάδα».