Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4: «Πέταξε» στον τρίτο γύρο του Conference League ο «δικέφαλος»

Αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 42’, ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε στο Ισραήλ επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με 4-1 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο τoυ Conference League

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4: «Πέταξε» στον τρίτο γύρο του Conference League ο «δικέφαλος»

Στον τρίτο γύρο του Conference League πέρασε πανηγυρικά ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε στα Ιεροσόλυμα της Μπεϊτάρ με 4-1, στην ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι θεσσαλονικείς αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 42’, όταν αποβλήθηκε ο Αουγκούστο. Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σούα απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Αυτός ήταν ο ένας πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας. Ο άλλος ήταν ο Κωνσταντέλιας, ο οποiος μπήκε αλλαγή στην θέση του επίσης διακριθέντα αλλά τραυματία Ζίβκοβιτς και έκανε πάρτι στα τελευταία λεπτά. Εκεί όπου με προσωπικές ενέργειες μετέτρεψε στα λεπτά των καθυστερήσεων το 1-2 σε 1-4 και έστειλε τον «δικέφαλο του βορρά» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Χάιντουκ Σπλιτ από την Κροατία.


ΤΑ ΓΚΟΛ
12’: Ο Γκότλιμπ από θέση αριστερά εκτός περιοχής γύρισε τη μπάλα απρόσεκτα προς την εστία, ο γκολκίπερ Σίλβα είχε βγει εκτός θέσης και αυτή κατέληξε στην δεξιά γωνία του (0-1).
45’: Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την απρόσεκτη πάσα του Γκόντλιμπ, άλλαξε με τον Μπράντον Τόμας, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την ξαναγύρισε στον Τόμας που πλάσαρε από την καρδιά της άμυνας για το 0-2.
45’+7’: Ο Σούα έκανε την σέντρα από αριστερά με δεξί εσωτερικό φάλτσο και ο Φράιντεϊ από την καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία μειώνοντας σε 1-2.
91’: Φανταστική ντρίμπλα του Κωνσταντέλια στον Νγκόνι, εκτέλεσε με το δεξί, ο γκολκίπερ απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Τόμας και κατέκηξε στα δίχτυα (1-3)
96’: Ο Τσιγγάρας έκλεψε την μπάλα στον άξονα, προχώρησε κάθετα προς την περιοχή και πάσαρε στον Κωνσταντέλια που πλάσαρε σατην έξοδο τον Σίλβα για το τελικό 1-4.

Η μικρογραφία

ΠΑΟΚ-ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 1-4
Γήπεδο: «Teddy Stadium», ιερουσαλήμ
Σκόρερ: 45’+7’: Φράιντεϊ-12’ αυτ. Γκόντλιμπ, 45’ Μπράντιν Τόμας, 91' αυτογκόλ Τόμας, 96' Κωνσταντέλιας.
Διαιτητής: Μπενουά Μιγιό (Γαλλία)
Κίτρινες: Σούα. Μιχαηλίδης.
Κόκκινη: Αιυγκούστο (40’).

Οι συνθέσεις
ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ (45’ Μίτσα), Μορόζοφ, Ασκενάζι (51’ λ. τ. Τόμας), Αζάρια (90’ Κάνιουκ), Γιόνα (46’ Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Αούγκουστο, Σβάμπ, Ζίβκοβιτς (75’ λ. τ. Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Τάισον (42’ Τσιγγάρας), Μπράντον Τόμας (60' Σαμάτα).