Conference League: «Σφυροκόπημα» για την ΑΕΚ στη Λάρνακα - Προβάδισμα για Νις (hls)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντόνιο που σκόραρε δις, η Γουέστ Χαμ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στη Λάρνακα αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Conference League. Το πάνω χέρι έχει και η Νις που λύγισε 1-0 τη Σερίφ στο Κισινάου. Ανοιχτούς λογαριασμούς για Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ (1-1). 

Conference League:  «Σφυροκόπημα» για την ΑΕΚ στη Λάρνακα - Προβάδισμα για Νις (hls)

Με δύο τέρματα του Αντόνιο (38', 45') στο φινάλε του β' ημιχρόνου, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στη Λάρνακα και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League. Οι Κύπριο πάλεψαν, δημιούργησαν ευκαιρίες -κυρίως στο 1ο 45λεπτο - αλλά λύγισαν από την ανωτερότητα των Λονδρέζων.

Στο Βέλγιο, Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ είχαν από ένα ημίχρονο και το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του «Μαδριγάλ». Το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε με τον Τριγκέρος (28') αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις αρχές της επανάληψης (57') με τον Ντρέιγερ.

Προβάδισμα για ένα εισιτήριο στους «8» της διοργάνωσης απέκτησε η Νις στο Κισινάου απέναντι στη Σερίφ Τιρασπόλ. Οι Γάλλοι επικράτησαν με το μίνιμουν σκορ και καλούνται απλώς να μη χάσουν στο δεύτερο ματς για να βρεθούν στην κληρωτίδα της Δευτέρας (13/3). «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα της Νίκαιας ο Αμραουί στο 45+2'.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Conference League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

7/3: Λάτσιο – Άλκμααρ 1-2

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/3)

ΑΕΚ Λάρνακας - Γουέστ Χαμ 0-2
(38', 42' Αντόνιο)

Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ 1-1
(57' Ντρέγιερ - 28' Τριγκέρος)

Σέριφ – Νις 0-1
(45' Αμραουί)

22.00:
Φιορεντίνα – Σίβασπορ
Λεχ – Τζουργκάρντεν
Γάνδη – Μπασακσεχίρ
Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

15/3: Μπασακσεχίρ – Γάνδη

16/3: Σίβασπορ – Φιορεντίνα, Τζουργκάρντεν – Λεχ, Σλόβαν Μπρατισλάβας – Βασιλεία, Γουέστ Χαμ - ΑΕΚ Λάρνακας, Άλκμααρ – Λάτσιο, Νις – Σέριφ, Βιγιαρεάλ – Άντερλεχτ

*H κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα πραγματοποιεί 17 Μαρτίου.