Conference League: Όλοι το… πιστεύουν

Η Λέστερ αντιμετωπίζει τη Ρόμα και η Φέγενορντ τη Μαρσέιγ στους αμφίρροπους πρώτους ημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ

Conference League: Όλοι το… πιστεύουν

Ποιος θα σηκώσει την πρώτη κούπα στη νεοσύστατη διοργάνωση του Κόνφερενς Λιγκ; Το βέβαιο είναι πως και οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν τόσο μακριά το πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν το τελευταίο βήμα και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό των Τιράνων.

ΛΕΣΤΕΡ - ΡΟΜΑ

Γράφει ιστορία

Η Λέστερ, αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κόντρα στην Αϊντχόφεν, επικράτησε με ανατροπή και εξακολουθεί να γράφει ιστορία για τα δεδομένα του συλλόγου. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση στην έκτη συνολικά παρουσία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αήττητη εντός έδρας όπου μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στο Κόνφερενς. Στην Πρέμιερ Λιγκ πραγματοποιεί κακή σεζόν, μετρά μόνο μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια, όλη η προσοχή των «αλεπούδων» στρέφεται πλέον στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Επέστρεψε μετά από καιρό ο ηγετικός επιθετικός Βάρντι.

«Πνίγεται» στο νησί

Η Ρόμα κατατρόπωσε τον κακό της δαίμονα, την Μπόντο Γκλιμτ, την οποία νίκησε 4-0 στη Ρώμη, ενώ είχε ηττηθεί 2-1 στη Νορβηγία

Συμμετέχει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για έκτη φορά στην Ιστορία της. Έχει σκοράρει και στα 20 τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας ματς, αλλά στην Αγγλία έχει κερδίσει μόνο μία φορά σε 18 επισκέψεις! Ο βασικός αμυντικός Κριστάντε έχασε το ντέρμπι με την Ίντερ και δύσκολα θα προλάβει το σημερινό ματς. Επιστρέφει πάντως ο βασικός εξτρέμ Τζανιόλο.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΜΑΡΣΕΪΓ

Η επιστροφή

Η Φέγενορντ πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια σε ημιτελική φάση. Πολύ δυνατή στην έδρα της η ομάδα από το Ρότερνταμ, όπου μετρά επτά νίκες και μία ισοπαλία στα οκτώ ματς που έχει δώσει εκεί στο Κόνφερενς Λιγκ. Μια χαρά τα πάει και εντός των συνόρων, παραμένοντας στην πρώτη τριάδα και διεκδικώντας τον τίτλο. Ο βασικός γκολκίπερ Μπάιλοου όπως και ο βασικός μέσος Τόρνστρα χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο βασικός χαφ Τιλ και ο εξτρέμ Τζαχανμπάκς δίνονται αμφίβολοι.

Στον προηγούμενο γύρο έμεινε στο 3-3 στο πρώτο ματς με τη Σπάρτα, αλλά στην Πράγα ήταν εξαιρετική, επικράτησε 3-1 και πήρε την πρόκριση.

Συνηθισμένη

Η Μαρσέιγ επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητά της κόντρα στον ΠΑΟΚ και με δύο νίκες πήρε τα εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης που εξαρχής είχε θέσει ως στόχο.

Συνηθισμένη να φτάνει μακριά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτή είναι η έβδομη συμμετοχή της σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τις τέσσερις τελευταίες φορές μάλιστα πήρε και το εισιτήριο για τον τελικό. Ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα όσο αυτό είναι δυνατό παρουσία της πανίσχυρης Παρί. Κλείδωσε τη δεύτερη θέση, τώρα μπορεί να αφοσιωθεί στο κυνήγι της ευρωπαϊκής κούπας. Μαζεμένες επιστροφές, καθώς εξέτισαν και ο προπονητής Χόρχε Σαμπάολι αλλά και οι βασικοί μέσοι Ζέρσον, Καμαρά και Ντιένγκ. Ετοιμοπόλεμος και ο βασικός επιθετικός Μίλικ.