Η γαλλική αστυνομία δεν αναλαμβάνει τη συνοδεία των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η γαλλική αστυνομία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να συνοδεύσει οργανωμένα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Βελοντρόμ» για το ματς με τη Μαρσέιγ.

Η γαλλική αστυνομία δεν αναλαμβάνει τη συνοδεία των οπαδών του ΠΑΟΚ

Από το βράδυ της Τετάρτης (6/4) η κατάσταση είναι έκρυθμη στη Μασσαλία με οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν να συγκρούονται με αυτούς της Μαρσέιγ και της ΑΕΚ. Τα επεισόδια σε αρκετές περιπτώσεις ήταν μεγάλης έκτασης και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει και χρήση χημικών για να επιβληθεί η τάξη.

Οι γαλλικές αρχές, ωστόσο, θεωρούν πως υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τονίζουν πως δεν τηρήθηκαν από τους Έλληνες όσα είχαν συμφωνηθεί στις συσκέψεις ασφαλείας. Επίσης έχουν προχωρήσει και στις συλλήψεις δύο εκδρομέων από την Ελλάδα, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη γαλλική δικαιοσύνη.

Η γαλλική αστυνομία, λοιπόν, μετά απ' όσα έχουν συμβεί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για οργανωμένη μετακίνηση των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης προς το Βελοντρόμ. Αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε τον συγκεκριμένο τρόπο για να μεταβούν στο γήπεδο οι εκδρομείς οπαδοί του ΠΑΟΚ, τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Τόσο η διοίκηση του ΠΑΟΚ όσο και η UEFA άσκησαν πίεση προς την αστυνομία της Μασσαλίας προκειμένου να υπάρξει σημείο συνάντησης και να μεταβούν οργανωμένα στο γήπεδο, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Τι σημαίνει αυτό; Στο Βελοντρόμ θα μεταβούν οργανωμένα μόνο όσοι ταξίδεψαν στη Μασσαλία με πούλμαν. Δηλαδή τα επτά από την Ελλάδα και τα πέντε από τη Γερμανία. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να μεταβούν στο γήπεδο της Μαρσέιγ μεμονωμένα και όπως γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος νέου γύρου επεισοδίων είναι πολύ σοβαρός.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τους οπαδούς της Βασιλείας και γύρω από το Βελοντρόμ είχαν τραυματιστεί αρκετοί Ελβετοί. Στη Μασσαλία υπολογίζεται πως βρίσκονται 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ.