Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Πέρασε, χωρίς να ιδρώσει… (highlights)

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κόντρα στην Ριέκα (0-2), σκόραρε με τους Ελ Καντουρί (10’) και Μουργκ (79’) και πέρασε στους ομίλους του Conference League

Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Πέρασε, χωρίς να ιδρώσει… (highlights)

Τη διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από την Ριέκα επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ στο «Ρουγέβιτσα», κέρδισε τους Κροάτες με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 της Τούμπας στο πρώτο ματς, πέρασε άνετα στην φάση των ομίλων του νεοσύστατου Conference League.

Το εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο με δύο δοκάρια στο 6’ (Σβαμπ, Ελ Καντουρί) και ένα γκολ στο 10’ (Ελ Καντουρί) ήταν καταλυτικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι Θεσσαλονικείς προέβησαν στη διαχείριση του υπέρ τους σκορ, είχαν και τρίτο δοκάρι με τον κορυφαίο του γηπέδου Ελ Καντουρί (41'), την ώρα που οι γηπεδούχοι πνίγονταν στο άγχος και οι καλές προσπάθειές τους έμεναν ημιτελείς.

Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η νευρικότητα κυριάρχησε στην πλευρά των Κροατών που δε μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ και ο ΠΑΟΚ αποφεύγοντας οποιοδήποτε ρίσκο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «τελειώσει» το ματς. Το έκανε στο 79’ και πήρε δίχως να ιδρώσει την πρόκριση στους ομίλους της τρίτης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης περιμένοντας να μάθει αύριο τους αντιπάλους του.

ΤΑ ΓΚΟΛ

10’: Ο Σβαμπ πέρασε κάθετη πάσα στην καρδιά της άμυνας της Ριέκα, όπου ο Ελ Καντουρί έκανε την κίνηση και την προβολή στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία (0-1).

79’: Ο Σβιντέρσκι έστρωσε τη μπάλα στον Μουργκ, ο οποίος από το ύψος της περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό στη δεξιά γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.


Η μικρογραφία

ΡΙΕΚΑ-ΠΑΟΚ 0-2

Γήπεδο: Ρουγέβιτσα (Ριέκα)
Σκόρερ: 10’ Ελ Καντουρί, 79’ Μουργκ.
Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία)
Κίτρινες: Γκάλοβιτς, Άμπας, Ντρμιτς, Βούτσκιτς, Τέιλορ, Σβιντέρσκι, Μουργκ.

ΡΙΕΚΑ (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Τόμετσακ (81’ Μπούσνα), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (69’ Βούκσιτς), Βούκσεβιτς (46’ Τσέριν), Πάβιτσιτς, Λεπινίτσα (46’ Σελάχι), Άμπας, Άμπεμ, Ντρμιτς 982’ Ομπρεγόν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (74’ Εσίτι), Σβαμπ (94’ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74’ Καγκάβα), Ελ Καντουρί (λ. τ. 67’Μουργκ), Σβιντέρσκι.