Καρεμπέ: Στο dna της Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League

Αποθεωτικές δηλώσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζινεντίν Ζιντάν έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ, με αφορμή τον τελικό του Champions League.

Καρεμπέ: Στο dna της Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού που στο παρελθόν φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα των «μερένγκες» επεσήμανε ότι το Champions League είναι στο dna των Μαδριλένων, ενώ για τον Ζιντάν θέλησε να πει ότι αναζητά την τελειότητα στο παιχνίδι της ομάδας του και έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στο Reuters από τη Λιόν όπου βρίσκεται και ανέλυσε τη σχέση της ομάδας της Μαδρίτης με το Champions League, ξεκινώντας από το επίτευγμα της ομάδας την εποχή του Πούσκας όταν η Ρεάλ είχε κατακτήσει πέντε συνεχόμενες φορές το κύπελλο πρωταθλητριών (πρόγονος του Champions League).

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

«Δουλεύει σκληρά. Σιχαίνεται την ήττα, επιζητά την τελειότητα, θέλει ποιότητα και αναγνωρίζεις το αποτύπωμα του στην ομάδα. Οι μεταβιβάσεις πρέπει να είναι σωστές, οι παίκτες πάντα εκεί που πρέπει, οι επιθέσεις να γίνονται γρήγορα.

Είναι φανερή η επιρροή του Ζιντάν σε όσα κάνει η ομάδα του στο χόρτο. Φυσικά, όταν κοιτάζεις τα ονόματα των παικτών, βλέπεις ταλέντο. Αλλά το ταλέντο μόνο του δεν φέρνει επιτυχία.

Ο Ζιντάν είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής με γνώση και ειδίκευση, κάτι που είναι πολύ καλό για παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Μόντριτς. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες επιτυχίας με αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να σε εμπνεύσει και να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Δεν άλλαξε παίκτες, πάνω - κάτω η ομάδα είναι ίδια με πριν, αλλά με την αύρα του, τον τρόπο σκέψης του και την προσέγγιση σε όλους, έφερε κάτι θετικό και επιτυχημένο στον σύλλογο.

Δεν είναι εύκολο να μένεις συγκεντρωμένος σε 3-4 στόχους, όταν ρίχνεις το βάρος σε έναν στόχο είναι πιο εύκολο.

Όλοι επιθυμούν το νταμπλ ή και το τρεμπλ αλλά δεν είναι εύκολο, οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε πάνω από 60 παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο η Ρεάλ να έχει την ίδια απόδοση και επιτυχία, είναι άνθρωποι, όχι μηχανές.

Αλλά για να πετύχεις στο Champions League χρειάζεσαι ενός διαφορετικού τύπου δέσμευση. Η Ρεάλ το έχει στο DNA της.

Το Champions League είναι φτιαγμένο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το έχουν στο αίμα τους και οι υπόλοιπες ομάδες είναι απλά συνδιεκδικήτριες. Ήταν έτσι από την αρχή. Τα πέντε τρόπαια με τον Ντι Στέφανο ήταν κάτι απίστευτο.

Μετά από 32 χρόνια φέραμε πίσω αυτή την ατμόσφαιρα, την πίστη. Ήταν πολλά τα 32 χρόνια χωρίς την κατάκτηση του τροπαίου, έπρεπε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Φέραμε πίσω την περηφάνια και την επιτυχία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ μεγάλωσε κι άλλο τον σύλλογο, κάνοντας την ιστορία του ακόμη πιο σπουδαία».