Σαλάχ: «Παίζω καλύτερα μέσα στο Ραμαζάνι»

Σίγουρος ότι το Ραμαζάνι δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά θα βοηθήσει την απόδοσή του στον τελικό του Champions League, εμφανίστηκε ο Σαλάχ. 

Σαλάχ: «Παίζω καλύτερα μέσα στο Ραμαζάνι»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ απάντησε στις συζητήσεις που γίνονται για την φυσική του κατάσταση στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/5) στο Κίεβο. Αφορμή για τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την ετοιμότητα του Αιγύπτιου είναι φυσικά ότι ο μεγάλος τελικός συμπίπτει με τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων.

Όπως είναι γνωστό, στο διάστημα αυτό (15 Μαϊου έως 14 Ιουνίου) οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να φάνε, να πιουν κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας, ενώ οφείλουν να απέχουν από την σεξουαλική δραστηριότητα. Οι αθλητές πάντως έχουν το δικαίωμα να μην συμμετέχουν στην ιεροτελεστεία.

«Παίζω καλύτερα μέσα στο Ραμαζάνι, γιατί είμαι πιο καθαρός εσωτερικά», παραδέχθηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, απαντώντας στο Radio Marca για το Ραμαζάνι.

Ωστόσο, Ισπανός διατροφολόγος, Χέσους Μουνιόθ διαφωνεί με την προσέγγιση του «Φαραώ» διαβεβαιώνοντας ότι «παρόλο που αισθάνονται καθαρότεροι, είναι λιγότερο προετοιμασμένοι για μια σωματική άσκηση. Αν ο Σαλάχ τηρήσει απόλυτα το Ραμαζάνι, οι επιδόσεις του θα είναι χαμηλότερες».