Τελικός Champions League: «Τσουχτερές τιμές» και επιστροφές εισιτηρίων

Μπροστά στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί τελικός Champions League σε μισογεμάτο Στάδιο βρίσκονται οι άνθρωποι της UEFA, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε 2000 εισιτήρια.

Τελικός Champions League: «Τσουχτερές τιμές» και επιστροφές εισιτηρίων

Η ομάδα της Μαδρίτης αντιμετωπίζει το Σάββατο 26/05 τη Λίβερπουλ στην Ουκρανία, όμως πολλοί οπαδοί της δεν θα ταξιδέψουν τελικά μέχρι το «Ολιμπίνσκι», έδρα του τελικού της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο λόγος αυτής της εξέλιξης δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις τιμές τους τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στους χώρους εστίασης, αφού βλέπουν τον τελικό ως μια ευκαιρία ώστε να καρπωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά χρήματα.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε πολλούς οπαδούς που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια να τα επιστρέψουν, αφού δεν είναι διατειμένοι να «χρυσοπληρώσουν» τους ουκρανούς. Το θέμα έφεραν στο προσκήνιο οι Times Της Νέας Υόρκης. Στο άρθρο τους επικαλούνται την ιστορία της Μαρία Γκαρθία Μέλλα, μιας γυναίκας - φανατικής οπαδού της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είχε κλείσει εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψει στο Κίεβο και να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Η Μαρία είχε κάνει κράτηση μέχρι και δωμάτιο προκειμένου να είναι σίγουρη ότι δε θα μπει σε περιπέτειες, όμως όταν προσπάθησε να τσεκάρει ότι όλα ήταν οκ, ειδοποιήθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο που την εξυπηρέτησε ότι η κράτηση για το δωμάτιο δεν ήταν σε ισχύ, λόγω προβλήματος στο διαμέρισμα.

Δύο μέρες μετά όμως, το συγκεκριμένο ενοικιαζόμενο ήταν και πάλι διαθέσιμο στη λίστα, αυτή τη φορά όμως με τιμή πολύ πιο «τσουχτερή» από αυτή που το είχε κλείσει. Το γεγονός αυτό την ανάγκασε να ακυρώσει το ταξίδι της, κάτι που έκαναν τελικά χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας της Μαδρίτης, οι περισσότεροι για τους ίδιους λόγους.

Η επιστροφή εισιτηρίων έχει βάλει σε σκέψεις την UEFA σύμφωνα πάντα με τους Times. Μάλιστα, το δημοσίευμά τους αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν μυστικές συζητήσεις προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο τελικός της διοργάνωσης στο μέλλον να διεξαχθεί εκτός Ευρώπης. Οι Times μεταξύ των χωρών και των πόλεων που αναφέρουν ως υποψήφιες, έχουν και τη Νέα Υόρκη. Αυτό όμως είναι λίγο «περίεργο» αφού είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν λίγη... ίντριγκα προκειμένου να πετύχουν το στόχος τους.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το βασικό ζητούμενο να είναι μια διοργάνωση τελικού Champions League στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, όλοι θα ξέρουμε γιατί οι Times αποφάσισαν το 2018 να ασχοληθούν με ένα τόσο μεγάλο θέμα με τον τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.