Champions League: Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό της Κων/πολης στις 29/8

Ο Ζαν Μισέλ Ολάς αποκάλυψε την ημερομηνία που μπορεί να σημάνει την επανέναρξη του Champions League με στόχο την ολοκλήρωσή του στον τελικό στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες.

Champions League: Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό της Κων/πολης στις 29/8

Ο κορονοϊός έφερε διακοπή στις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και οι διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Champions League και το Europa League, οι οποίες με τα τωρινά δεδομένα θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Η UEFA από τις πρώτες μέρες της διακοπής λόγω της πανδημίας εστίασε στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος του Ιουλίου, ώστε τον Αύγουστο να απομένει το Champions League και το Europa League, που αυτή τη στιγμή έχουν «παγώσει» στη φάση των «16».

Το Σάββατο (9/5) ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, αποκάλυψε ότι η ρεβάνς με τη Γιουβέντους για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνει στις 7 Αυγούστου στο Τορίνο σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, φυσικά.

Βέβαια, αυτή τη ημερομηνία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την UEFA, αλλά ενδέχεται να είναι η ημερομηνία - «κλειδί» για να οδηγηθούμε σταδιακά στον τελικό της 29ης Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη. Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα συμβεί αυτό...

Το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα

Φαίνεται λοιπόν ότι έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι ρεβάνς που εκκρεμούν για τη φάση των «16», δηλαδή οι αναμετρήσεις Γιουβέντους - Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν - Τσέλσι και Μπαρτσελόνα - Νάπολι, θα διεξαχθούν στις 7 και στις 8 Αυγούστου.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, δηλαδή οι Αταλάντα, Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θα περιμένουν τις αντιπάλους τους για τα ματς των προημιτελικών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Αυγούστου (πρώτοι αγώνες) και 14 και 15 Αυγούστου (ρεβάνς).

Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι πρώτοι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου και οι ρεβάνς τους στις 21 και 22 του μήνα, για να φτάσουμε τελικά στον τελικό στις 29 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, όπως είναι προγραμματισμένο.