Φλορέντσι: «Αν υπήρχε το VAR, ο τελικός δεν θα ήταν Ρεάλ-Λίβερπουλ»

Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε ο Φλορέντσι έπειτα από το τέλος του αγώνα με τη Λίβερπουλ, τονίζοντας πως αν γινόταν χρήση του VAR, πιθανότατα το ζευγάρι του τελικού να ήταν άλλο.

Φλορέντσι: «Αν υπήρχε το VAR, ο τελικός δεν θα ήταν Ρεάλ-Λίβερπουλ»

Οι Ρωμαίοι, παρά τη νίκη τους με 4-2 απέναντι στη Λίβερπουλ, δεν κατόρθωσαν να πάρουν το εισιτήριο για τον πολυπόθητο τελικό του Κιέβου, εξαιτίας της ήττας με 5-2 στον πρώτο αγώνα.

Ωστόσο, οι «τζαλορόσι» έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία καθώς όπως ισχυρίζονται δεν τους δόθηκαν δύο πέναλτι.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Αλεσάντρο Φλορέντσι στάθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις που κατά τη γνώμη ήταν αυτές που καθόρισαν το «ζευγάρι» του τελικού.

''Η πίκρα παραμένει, ειδικά για το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί 3-2 και να ψάχναμε για το θαύμα στα τελευταία λεπτά. Σε νευριάζει να μένει εκτός μ' αυτό τον τρόπο.

Δεχθήκαμε επτά γκολ στους δύο αγώνες, όμως στο πρώτο γκολ ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν οφσάιντ, στη συνέχεια δεν δόθηκε πέναλτι στον Τζέκο που δεν ήταν οφσάιντ, ενώ υπήρχε και το καθαρό πέναλτι με το χέρι", σχολίασε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για πιθανή χρήση του VAR στο Champions League, τόνισε:

"Αν υπήρχε το VAR στο Champions League δεν ξέρω αν ο τελικός θα ήταν Ρεάλ - Λίβερπουλ. Το VAR ξεκαθαρίζει πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, τις οποίες ο διαιτητής δεν βλέπει σε κλάσματα του δευτερόλεπτου".

Για την πορεία της Ρόμα: "Η Ρόμα πέτυχε κάτι πραγματικά σπουδαίο, το οποίο ονειρευόταν όλη η Ρώμη. Νομίζω πως όλοι οι Ιταλοί είναι υπερήφανοι απόψε. Είναι μία καλή αρχή για εμάς κι όχι το τέλος. Θέλουμε να ζήσουμε ανάλογες βραδιές στο μέλλον".