Μάς έβγαλε την ψυχή, αλλά είχε ψυχή ο Ολυμπιακός!

Έστω και στο… παρά τρία, ο Ολυμπιακός συνδύασε την πολύ καλή του παρουσία στον όμιλο με την ουσία της πρόκρισης στους «32» του Europa League. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Μάς έβγαλε την ψυχή, αλλά είχε ψυχή ο Ολυμπιακός!

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αφότου έχασε για ένα ακόμη ματς τα άχαστα, γέμισε με άγχος τον εαυτό του και τους φιλάθλους του κι έφτασε στο χείλος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, τελικά πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: Την πολυπόθητη νίκη. Μια νίκη που άξιζε τόσο βάσει δυναμικότητας (σε σχέση με τον Ερυθρό Αστέρα), όσο και βάσει εμφάνισης και η οποία του είχε ξεφύγει στα 13 προηγούμενα παιχνίδια του στους ομίλους του Champions League!

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0: Ελ Αραμπί... Μπαμ και πρόκριση

Μέχρι να τα καταφέρουν, βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν γι’ άλλη μια φορά στον… κάλαθο των αχρήστων ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που έμοιαζε με το δεύτερο που είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κι εκεί οι Πειραιώτες «πάτησαν» τον αντίπαλό τους με σωρεία κλασικών ευκαιριών και τελικών προσπαθειών, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν αυτή τη συντριπτική υπεροχή τους στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι και το βράδυ της Τετάρτης (11/12), το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Ερυθρό Αστέρα στα… σχοινιά και τον σφυροκόπησε εξαρχής, με αποκορύφωμα την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 34’ από τη σέντρα του Ομάρ, σε μια φάση «πάρε-βάλε».

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-0: Τα highlights της πρόκρισης! (vid)

Στη συγκεκριμένη στιγμή φάνηκε ξεκάθαρα και το άγχος, η πίεση που ένιωθαν οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Διότι υπό κανονικές συνθήκες, ο Μαροκινός κάτι τέτοιες φάσεις τις τελειώνει και στον… ύπνο του. Κι όμως, εκεί έκανε ίσως ένα από τα χειρότερα τελειώματα της καριέρας του, στέλνοντας τη μπάλα στην εξέδρα. Ένα άγχος που «θόλωνε» τους «ερυθρόλευκους» όλο και περισσότερο, όσο περνούσε ο χρόνος και το γκολ δεν ερχόταν.

Οι παίκτες του Μαρτίνς, πάντως, δεν έριξαν στροφές ούτε στην επανάληψη. Και δεν θα γινόταν, άλλωστε, να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, αφενός λόγω της ύψιστης σημασίας του συγκεκριμένου αγώνα, αφετέρου λόγω αντιπάλου. Όπως και να το δούμε, στο ζευγάρι Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας η καλύτερη ομάδα ήταν εξόφθαλμα ο Ολυμπιακός, ενώ οι Σέρβοι ήρθαν στο Φάληρο ξεκάθαρα με αμυντικές διαθέσεις, προσκαλώντας ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους» να επιτεθούν.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Κι αυτό έκαναν, μέχρι να τους βγουν τα… συκώτια. Όμως ο επιμένων νικά και ο Ολυμπιακός ανταμείφθηκε από τους ποδοσφαιρικούς θεούς, έστω κι αν πρώτα έβγαλε την… ψυχή των φίλων του με συνεχόμενες χαμένες κλασικές ευκαιρίες! Μια το δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 59’ (σε μια κεφαλιά πολύ πιο δύσκολη από αυτή που έστειλε άουτ στο 34’), μια το πλασέ του Ποντένσε που πέρασε σύριζα άουτ στο 70’, ενώ υπήρχε και ο Μπόριαν που έπιανε ό,τι… πιανόταν.

Κι όμως! Παρά τη… θολούρα, παρά την πίεση και το άγχος για το αποτέλεσμα, παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών του Μιλόγεβιτς ιδίως στο β’ μέρος, η ομάδα του Μαρτίνς δεν τα παράτησε ποτέ. Και λόγω αυτής της επιμονής έφτασε στην… πηγή, συνδυάζοντας την πολύ καλή της παρουσία στον όμιλο με την ουσία της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό!

Ναι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πολύ εύκολα σε ένα ακόμη ματς να είχε πληρώσει ακριβά την -χαρακτηριστική φέτος- αδυναμία του να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η μπάλα του έκανε το χατίρι και κατέληξε εκεί που έπρεπε στο 87’, από τα πόδια του γκολτζή Μαροκινού, για να επιτευχθεί έτσι ο βασικός ευρωπαϊκός στόχος της ομάδας του Πειραιά!