Τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό!

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το άγχος που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι σε κατώτερους ή ισάξιους αντιπάλους, σε αντίθεση με τους αγώνες απέναντι στα μεγαθήρια, αλλά και τα καλύτερα που έρχονται με την επιστροφή Βαλμπουενά, Φορτούνη, Λάζαρου..

Τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό!

Όταν πήγαμε στο Καραϊσκάκης πιστεύαμε ότι θα περάσουμε ένα εύκολο βράδυ, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν μεγάλη, περάσαμε όμως τόσο εμείς, όσο και οι φίλοι του Ολυμπιακού ένα εφιαλτικό βράδυ και λυτρωθήκαμε, χάρη στον απο μηχανής θεό Γιάντερ.

Η αντίδραση του Μεριά στο τέλος του αγώνα (vid)

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολλά με λίγα, αλλά οι νίκες έρχονται όταν η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα, κι όχι από τις τελικές , τα δοκάρια και τις χαμένες ευκαιρίες. Κι όλα αυτά επειδή ο Ολυμπιακός έχει πολύ άγχος, κι αυτό φάνηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τον Ερυθρό Αστέρα, αφού οι παίκτες του βρέθηκαν σε ευνοϊκή θέση βολής αρκετές φορές, σημάδευαν όμως τα δοκάρια, τον τερματοφύλακα και τις διαφημιστικές πινακίδες. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου, καθώς ο Γκερέρο και ο Λοβέρα ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ιδιαίτερα ο Αργεντίνος που όταν έπαιρνε τη μπάλα έχανε τον προσανατολισμό του και είχε πλάτη την εστία του Αστέρα, μέτωπο προς τον Σα και αντί να προωθεί τη μπάλα τη γύριζε πίσω.

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-0: Τα highlights της πρόκρισης! (vid)

Άγχος, άγχος, άγχος, απέναντι σε μια σαφώς κατώτερη ομάδα, που δεν ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και παρόλα αυτά άντεξε 87 λεπτά και προδόθηκε από ένα τραγικό λάθος του ...Μπρούνο του Ερυθρού Αστέρα, του Γιάντερ. Ο Βραζιλιάνος έφερε τη λύτρωση, ο Ολυμπιακός όμως πρέπει να βρει λύση στη δυστοκία του, ιδιαίτερα σε ματς με κατώτερους ή ισάξιους αντιπάλους του, αφού με τη Μπάγερν και την Τότεναμ έβρισκε πιο εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα. Δεν μπορεί να παίζει στα ματς-ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Ερυθρό Αστέρα σαν τη γάτα με το ποντίκι και να μη το γραπώνει από το λαιμό. Και με τον Μεριά πρέπει να βρεθεί λύση. Παίζει κάτω από πίεση, κι αν είναι παίκτη του 7 κατεβαίνει στο 4, δεν μπορεί να ξεπεράσει τις γκάφες του, όταν μάλιστα το αποδοκιμάζουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, εν ώρα αγώνα.

Το «πάρτι» στα αποδυτήρια για την πρόκριση (vid)

Καλά που ήταν και ο Ελ Αραμπί, ελλείψει του Βαλμπουενά και τίναξε τα δίχτυα του Ερυθρού Αστέρα, σε αντίθεση με τον Τομανέ που πήγε διστακτικός στη μπάλα, σταμάτησε δυο φορές και αστόχησε με εξουδετερωμένο τον Σα.

Τα καλύτερα πάντως έρχονται, αφού ο Ολυμπιακός μέχρι τον Φεβρουάριο θα παίζει στα ίσια τον ΠΑΟΚ χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, χωρίς ταξίδια και απαλλαγμένος από το άγχος της πρόκρισης και τα δυο καρπούζια κάτω απο τη μασχάλη.

Η συμμετοχή στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ είναι μια μεγάλη ψυχολογική ντόπα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την επιστροφή χωρίς βιασύνη του Βαλμπουενά, αλλά και των Φορτούνη, Λάζαρου θα προστεθούν βέλη στη φαρέτρα του Μαρτίνς. Του Πορτογάλου προπονητή που λειτουργούσε κι αυτός υπό πίεση και τώρα θα έχει τον χρόνο και το καθαρό μυαλό να λύσει το πρόβλημα της ομάδας του. Του εύκολου γκολ. Και πάνω απο όλα να μη κάνει λανθασμένο ροτέισον, όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό, και περιμένουμε να δούμε στην Τρίπολη την αλλαγή νοοτροπίας όλων...

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον καλύτερα χαρτιά στην παρτίδα του πρωταθλήματος, με ευρωπαϊκό αέρα, με γεμάτο οπλοστάσιο, γιατί όχι και με κάποια μεταγραφή που θα λύσει τον γόρδιο δεσμό του γκολ. Η δημουργία υπάρχει και θα είναι καλύτερη με Φορτούνη, Βαλμπουενά, απομένει να βρεθεί τρόπο να γίνονται γκολ οι 27 τελικές προσπάθειες που είχε στο ματς της Τετάρτης, έναντι 7 του αντιπάλου του.

Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα...

ΥΓ: Το δυσάρεστο είναι ότι το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να οριστεί ανάμεσα σε αυτά του Γιουρόπα και αναμένουμε το μεσημέρι της Πέμπτης την επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ. Σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες διευκολύνουν τις ομάδες τους που παίζουν στην Ευρώπη και αλλάζουν τις ημερομηνίες. Στην Ελλάδα;