Όταν ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο (vid)

Πέρασαν δώδεκα χρόνια από τη βραδιά που ο Ολυμπιακός «άλωσε» την έδρα της Λάτσιο με 2-1 για τους ομίλους του Champions League. 

Όταν ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο (vid)

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός ταξίδευε στη Ρώμη για να αναμετρηθεί με τη Λάτσιο, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκείνη τη χρονιά είχαν βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Βέρντερ Βρέμης κόντρα στην οποία σημείωσαν το πρώτο τους διπλό στο Champions League.

Στο παιχνίδι της Ιταλίας οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση και στο 30' δέχτηκαν ένα αντικανονικό γκολ, καθώς η μπάλα είχε περάσει εκτός πριν ο Ρόκι σημαδέψει τον Πάντεφ που σκόραρε για το 1-0. Η αντίδραση των Πειραιωτών όμως ήταν άμεση. Χωρίς να χάσουν τη συγκέντρωση τους πέντε λεπτά μετά ισοφάρισαν χάρη σε ωραίο ευθύβολο σουτ του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν αλλά έπειτα από τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Ολυμπιακός ηρέμησε το παιχνίδι του και έφτασε στην ολική ανατροπή.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης βρήκε ωραία τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και εκείνος με υποδειγματικό γύρισμα από τα αριστερά σημάδεψε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που με μία επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλότα βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του «Ολίμπικο», εκεί όπου οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν σταματούσαν να τραγουδούν βλέποντας τη θρυλική εμφάνιση της αγαπημένης τους ομάδας.

Έτσι η ομάδα του Πειραιά «άλωσε» τη Ρώμη γράφοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Τάκης Λεμονής είχε παρατάξει εκείνη τη βραδιά τον Ολυμπιακό με τους: Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου (75' Μενδρινός), Ζεβλάκοφ, Άντζα, Πάντο, Λεντέσμα, Τοροσίδη, Στολτίδη, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (89' Μήτρογλου), Λούα Λούα (56' Κοβάσεβιτς).

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: