Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Το στατιστικό που πληγώνει ακόμη περισσότερο τους «ερυθρόλευκους»!

Το ενδιαφέρον στατιστικό από το ματς των «ερυθρόλευκων» στο Λονδίνο σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια του στο Champions League και τι δείχνει για την αμυντική απόδοση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Το στατιστικό που πληγώνει ακόμη περισσότερο τους «ερυθρόλευκους»!

Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης (26/11) στο Λονδίνο ήταν κατά γενική ομολογία το καλύτερο της ομάδας του Πειραιά φέτος εκτός έδρας στο Champions League. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς είχαν 5 τελικές έναντι μόλις 1 της Τότεναμ και το ματς σου έδινε την αίσθηση ότι το 0-3 ήταν πολύ πιο πιθανό από το 1-2.

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Τον χαντάκωσε ο Μεριά (highlights)

Η παροιμιώδης γκάφα του Γιασίν Μεριά, όμως, στις καθυστερήσεις του α' μέρους άλλαξε εντελώς τη ροή του αγώνα, έβαλε από το πουθενά τους Άγγλους ξανά στο ματς και τους έδωσε ψυχολογία -η οποία μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στο ναδίρ-, με αποτέλεσμα τον εφιάλτη του β' ημιχρόνου.

Τότεναμ - Ολυμπιακός: Δυο γκολ και λίγα ήταν (στατιστικά)

Η πλειονότητα των γκολ που πέτυχε η Τότεναμ σε βάρος του Ολυμπιακού προήλθαν από αμυντικές ολιγωρίες και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κάτι που φαίνεται και από τη στατιστική.

Οι Πειραιώτες δέχθηκαν τις λιγότερες τελικές φέτος σε εκτός έδρας ματς των ομίλων του Champions League, ωστόσο τα κραυγαλέα λάθη στην άμυνα συνδύασαν αυτές τις τελικές με τα περισσότερα γκολ που δέχθηκαν σε μία αναμέτρηση!

Τότεναμ - Ολυμπιακός: Ο αγγλικός Τύπος κάνει λόγο για «ευγενική χορηγία του Μεριά»

Πράγματι, ο Ολυμπιακός δέχθηκε 3 γκολ από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και 2 από τη Μπάγερν στο Μόναχο, όμως και στα δύο αυτά παιχνίδια οι αντίπαλοί του «έβγαλαν» πολύ περισσότερες φάσεις και πίεσαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την «ερυθρόλευκη» εστία.

Αν συνεκτιμηθούν και τα εντός έδρας ματς των Πειραιωτών, τότε ο μοναδικός αγώνας όπου ο αντίπαλος είχε λιγότερες τελικές ήταν ο πρώτος με την Τότεναμ στο Φάληρο! Για του λόγου το αληθές, ας δούμε αναλυτικά τους σχετικούς αριθμούς συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων που έδωσε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά:

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ (έδρα) - ΤΕΛΙΚΕΣ - ΓΚΟΛ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (εκτός) - 20 - 3

ΜΠΑΓΕΡΝ (εκτός) - 27 - 2

ΜΠΑΓΕΡΝ (εντός) - 17 - 3

ΤΟΤΕΝΑΜ (εντός) - 10 - 2

ΤΟΤΕΝΑΜ (εκτός) - 12 - 4