Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Τον χαντάκωσε ο Μεριά (highlights)

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός για 45 λεπτά είχε την Τότεναμ στα σχοινιά, αλλά ένα λάθος του Μεριά έφερε το ματς τούμπα και οι Πειραιώτες έχασαν με σκορ 4-2.

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Τον χαντάκωσε ο Μεριά (highlights)

Φόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι και βάλθηκε να τρελάνει την Ευρώπη. Για 45 λεπτά προηγούνταν 0-2 της Τότεναμ στο Λονδίνο και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος με σκορ 4-2. Όλα κρίθηκαν σε ένα λάθος του Γιασίν Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί μείωσε η Τότεναμ σε 2-1, πήρε ψυχολογία, πίστεψε στην ανατροπή και έγινε το 4-2. Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Μουρίνιο ήταν σοκαρισμένη από το 0-2 και δεν είχε απειλήσει ποτέ τον Ζοσέ Σα. Πλέον ο Ολυμπιακός παίζει την τρίτη θέση στις 11 Δεκέμβρη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Tο ball-boy... βοήθησε στο 2-2 και το αγκάλιασε ο Μουρίνιο ! (vid)

Εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Τότεναμ. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το σχήμα με τους τρεις χαφ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ενώ στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Ποντένσε, Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Ο Μουρίνιο από την πλευρά αν εξαιρέσουμε ότι κράτησε στον πάγκο τον Έρικσεν δεν έκανε κάποια μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα της Τότεναμ. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προερχόταν από την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, η οποία δημιούργησε περίεργο κλίμα στην ομάδα και ήθελε να βγάλει αντίδραση σε ένα μεγάλο ματς και απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Η κριτική των παικτών: Οι υπέροχοι και ο Μεριά

Tότεναμ - Ολυμπιακος 4-2 : Το σενάριο της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Europa League

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Τα 6 γκολ της αναμέτρησης (vid)

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Τα highlights της αναμέτρησης

Εικοσάλεπτο όνειρο

Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα του αγώνα πήραν την κατοχή της μπάλας. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έβγαζαν σιγουριά στις κινήσεις τους και στις πάσες τους. Στο 3’ ο Μασούρας επιχείρησε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή με τον Γκασανίγκα να αποκρούει με δυσκολία. Ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και στο 6’ ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της Τότεναμ την έφερε στο αριστερό του πόδι και με ένα εξαιρετικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Η ομάδα του Πειραιά σόκαρε την Τότεναμ, η οποία έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ. Στο 14’ ο Σα κράτησε το μηδέν στην εστία του σε μία επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ. Στο 19’, όμως «πάγωσε» για τα καλά το γήπεδο. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σεμέδο από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Όλοι υπέροχοι, αλλά ένα λάθος…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε μπει εξαιρετικά στο γήπεδο και έκανε ένα τρομερό ματς. Όλοι ήταν άψογοι με σωστά τρεξίματα ακόμα και στον κενό χώρο και με τις γραμμές να είναι πολύ κοντά. Ο Ομάρ είχε σβήσει τον Σον, ενώ Μασούρας και Ποντένσε έδιναν βοήθειες στην άμυνα. Η Τότεναμ τα είχε χαμένα και ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αμυνόταν με πολύ σωστό τρόπο και χωρίς να κινδυνεύει από τους γηπεδούχους. Τα «σπιρούνια» δεν έδειχναν ικανά να κάνουν τη ζημιά και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει εξαιρετικό διάβασμα του αγώνα. Ο Μουρίνιο από την άλλη αποσβολωμένος παρακολουθούσε τι συνέβαινε στον αγώνα και στο 29’ έριξε στο γήπεδο τον Έρικσεν. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μπουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2 ήρθε το τραγικό λάθος του Μεριά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οριέ έκανε ένα γύρισμα ο Μεριά κλότσησε… αέρα και ο Ντέλε Άλι από κοντά μείωσε σε 1-2 και κάπως έτσι μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος είχε όλους τους παίκτες σε καλή βραδιά και με τους χαφ του να κάνουν πολύ μεγάλο ματς.

Βρήκε ψυχολογία η Τότεναμ

Το δώρο του Γιασίν Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήταν αρκετό για να αλλάξει όλη τη ροή του αγώνα. Εκείνο το γκολ αποδείχτηκε καθοριστικό, διότι η Τότεναμ από το… πουθενά πήρε ψυχολογία και στην επανάληψη μπήκε στο γήπεδο για να πιέσει τον Ολυμπιακό. Στο 49’ βέβαια ο Ολυμπιακός είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ με τον Μασούρα, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σκοράρει. Δεν έγινε εκεί το 1-3 και στην επόμενη φάση η άμυνα των «ερυθρόλευκων» πιάστηκε στον ύπνο. Ο Οριέ εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο για τον Μόουρα και με τον Τσιμίκα να έχει μείνει να διαμαρτύρεται στον διαιτητή για φάουλ. Ο Μόουρα γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κέιν χωρίς κανένα πρόβλημα έκανε το 2-2.

Το ματς είχε αλλάξει, οι Λονδρέζοι είχαν το βαθμό που τους έδινε την πρόκριση σε συνδυασμό με το διπλό της Μπάγερν στο Βελιγράδι και ο Μουρίνιο στο 61’ έβαλε στο παιχνίδι τον Σισοκό, διότι έβλεπε πως ο Ολυμπιακός είχε σφυγμό. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν και να ψάξουν το τρίτο γκολ ο Πορτογάλος κόουτς της Τότεναμ θέλησε να θωρακίσει την ομάδα του. Κάπως έτσι περιόρισε τους κινδύνους για την εστία του Γκασανίγκα και απλά περίμενε την ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε πιο εύκολα τα λάθη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όμως, πίστευε στις δυνατότητες του και έδειχνε να θέλει να βγει μπροστά. Στο 73’, όμως, ο Σεμέδο δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Οριέ και με ωραίο δεξί σουτ έκανε το 3-2, ενώ στο 77’ ο Έρικσεν, που ήταν επίσης καθοριστικός από την ώρα που μπήκε, εκτέλεσε το φάουλ και ο Κέιν με κεφαλιά πέτυχε το 4-2. Ο Ολυμπιακός τσάμπα έχασε ένα ματς που έδειχνε να είναι καλύτερος για 45 λεπτά και να προηγείται με 0-2. Τώρα περιμένει τον Ερυθρό Αστέρα στις 11 Δεκέμβρη στον «τελικό» με έπαθλο την τρίτη θέση.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2

Γήπεδο: Tottenham Hotspurs Stadium

Διαιτητής: Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Σκόρερ: 6’ Ελ Αραμπί, 19’ Σεμέδο, 45+1 Ντέλε Άλι, 50’ Κέιν, 73’ Οριέ, 77’ Κέιν

Κίτρινες: 39’ Σεμέδο, 61’ Αλντερβάιρελντ, 68’ Μπουχαλάκης, 71’ Τσιμίκας, 75’ Ποντένσε

Συνθέσεις:

Τότεναμ: Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29’ Έρικσεν), Γουίνκς, Άλι (82’ Ντομπελέ), Μόουρα (61’ Σισοκό), Σον, Κέιν

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74’ Βαλμπουενά), Ποντένσε (78’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (85’ Γκερέρο).