Ο Μεριά τείνει να γίνει... Βούκοβιτς

Ο Γιασίν Μεριά έχει εξελιχθεί σε μοιραίο παίκτη του Ολυμπιακού σε αρκετά σημαντικά ματς φέτος και όπως είπε ο Μαρτίνς, είναι ένα θέμα που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί.

Ο Μεριά τείνει να γίνει... Βούκοβιτς

Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε τον Βούκοβιτς. Είχε χαθεί το μέτρημα στα αυτογκόλ με αποκορύφωμα την τραγική του αντίδραση στο 0-1 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γκολ της ΑΕΚ στο περσινό 4-1 του Καραϊσκάκη, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε η φάση του 0-1. Ο Σέρβος με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε στο περιθώριο. Όχι γιατί δεν έβαζε μυαλό, αλλά γιατί πολύ απλά ο κύκλος του στον Ολυμπιακό είχε κλείσει και φαινόταν ότι είχε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να προσφέρει άλλα πράγματα.

Με τον Μεριά η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Θυμόμαστε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 ακουγόταν έντονα το ενδεχόμενο δανεισμού του. Δεν πολυέπαιζε στον Ολυμπιακό, αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και κάπως έτσι είχαν κυκλοφορήσει τα σενάρια ότι θα αποχωρούσε τον Ιανουάριο του 2019. Αμ δε! Ο ίδιος ο Μαρτίνς με προσωπική του παρέμβαση είπε ότι «δεν πάει πουθενά, εγώ τον θέλω»! Και έτσι έμεινε ο Τυνήσιος...

Φέτος τον στήριξε, τον είχε στα πλάνα του εξ αρχής για βασικό, γύρισε από το Κόπα Άφρικα και αμέσως έπαιξε βασικός, σε όλα τα μεγάλα ματς ήταν πάντοτε στην ενδεκάδα, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε μοιραίο ποδοσφαιριστή. Η αρχή έγινε με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη με το φθηνό πέναλτι που έδωσε στον Κέιν. Ήρθε το φθηνό πέναλτι που πρόσφερε απλόχερα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις καθυστερήσεις, από το οποίο ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς. Στην πορεία είχε τραγικές ενέργειες στο Βελιγράδι και οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-1 σε συνδυασμό και με την αποβολή του Μπενζιά. Και τώρα ήρθε το 4-2 από την Τότεναμ, βάζοντας με ένα «τσαφ» τους Λονδρέζους όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά ανεβάζοντας την ψυχολογία τους στα ύψη.

Ο Μαρτίνς είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και πώς πρέπει να συζητήσει μαζί του. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι το έχει κάνει πολλές φορές, όμως, ο Τυνήσιος επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη. Δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητά του, αλλά με την χαλαρότητα και με την έλλειψη καθαρού μυαλού.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο... Βούκοβιτς του 2020, αλλά ώρες-ώρες τα κραυγαλέα λάθη του οδηγούν και τον κόσμο να βγάζει τέτοιου είδους συμπεράσματα. Ότι ο Ολυμπιακός γλίτωσε από τον Βούκοβιτς και έπεσε πάνω στον Μεριά.

Για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, ο Τυνήσιος είναι πολύ καλύτερος στόπερ από τον Σέρβο. Και πιο δουλευταράς, και γκρινιάρης δεν είναι, και με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά στους περισσότερους τομείς. Δεν πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι κακός αμυντικός ο Μεριά. Από την άλλη, όμως, έχουμε αρχίσει και πιστεύουμε ότι στα μεγάλα ματς για κάποιον λόγο... πίνει θάλασσα!

Η Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήξερε τι την είχε βρει και ο Μεριά της χάρισε τη νίκη! Τόσο απλά... Οι Λονδρέζοι είχαν εκνευριστεί, είχαν χάσει το μυαλό τους, δεν μπορούσαν να βγάλουν μία φάση της προκοπής. Δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα αν οι δύο ομάδες πήγαιναν με το 0-2 στα αποδυτήρια. Σίγουρα όμως η Τότεναμ θα πήγαινε με κομμένα φτερά στην ανάπαυλα και με έναν Μουρίνιο που θα είχε... ανατινάξει τα αποδυτήρια για να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του.

Το θέμα με τον Μεριά πρέπει να λυθεί άμεσα... Δεν υπάρχει χρόνος!