«Έγκλημα» αν αποκλειστεί από τους Σέρβους

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μόναχο, δεν επρόκειτο για αποτέλεσμα εκτός προγράμματος, αλλά αν μείνει έξω από τον φετινό Ερυθρό Αστέρα τότε θα μιλάμε για κάζο.

«Έγκλημα» αν αποκλειστεί από τους Σέρβους

Το ταξίδι στο Μόναχο ήταν… φουλ σε αυτοπεποίθηση από πλευράς «ερυθρολεύκων». Βαρύγδουπες δηλώσεις από Σεμέδο και Τσιμίκα, τοποθετήσεις περί διπλού στην Γερμανία, πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα και τελικά μόνο οι Σα, Σεμέδο, Μεριά και Ραντζέλοβιτς (στο πρώτο 20λεπτο) φώναξαν «παρών» στην κατηφορική «Allianz Arena».

Μπάγερν – Ολυμπιακός 2-0: Άντεξε χάρη στον Σα για 69 λεπτά

Οι Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί τα βρήκαν σκούρα με αντίπαλο τον Κομάν, ευτυχώς που ο Γκνάμπρι ήταν εκτός κλίματος και δεν δημιουργήθηκαν περαιτέρω προβλήματα, οι τρεις χαφ του Ολυμπιακού έχασαν τις περισσότερες μονομαχίες και οι Ποντένσε - Γκερέρο έμοιαζαν αποκομμένοι από το υπόλοιπο σύνολο.

Ας είμαστε ρεαλιστές… Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να δήλωναν «ήρθαμε για το διπλό», αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο έμοιαζε με ένα σενάριο που συγκέντρωνε απειροελάχιστες πιθανότητες. Η Μπάγερν παρότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον Τιάγκο Αλκάνταρα και τον Κοουτίνιο και παρόλο που προερχόταν από έναν… κακό χαμό με την απόλυση προπονητή και την «πεντάρα» από την Άιντραχτ, ήταν δεδομένο ότι θα εμφανιζόταν πιο προσεκτική από ποτέ!

Ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να επανέλθει στις επιτυχίες. Θυμάστε τι είπε ο Κίμιχ παραμονή του αγώνα; «Τέλος τα άλλοθι, ο Κόβατς έφυγε»! Οι ποδοσφαιριστές της βαυαρικής ομάδας είχαν συνειδητοποιήσει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας από τον Ολυμπιακό, ο γερμανικός Τύπος και ο κόσμος θα εξαπέλυε βέλη προς εκείνους. Κατά συνέπεια, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζαν μία ομάδα που μόνο αδιάφορη δεν θα εμφανιζόταν. Κι ας μην έριξε ο Φλικ όλα τα «όπλα» στην ενδεκάδα…

Μαρτίνς: «Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί»

Οι Πειραιώτες πάνε σε 20 μέρες στο Λονδίνο με στόχο να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τούς αναλογούν. Η Τότεναμ από την πλευρά της θέλει με νίκη επί του Ολυμπιακού να ξεμπερδέψει με την πρόκριση. Δεν είναι καθόλου αδιάφορη. Αν χάσει, θα μπλέξει! Για αυτό το λόγο θα εμφανιστεί σοβαρή στο γήπεδό της. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο πώς θα παρουσιαστεί στο Βελιγράδι η Μπάγερν που έχει ήδη προκριθεί.

Η Τότεναμ έκανε πάρτι στο «Μαρακανά». Δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα πράξουν και οι Γερμανοί στο Βελιγράδι, καθώς θα πάνε με πολλές αλλαγές επειδή το μυαλό τους θα είναι στην Bundesliga. Πλέον, την Μπάγερν την «καίει» να επιστρέψει στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος. Τέλειωσε για εκείνην η φάση των ομίλων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός ελπίζει σε ήττα του Ερυθρού Αστέρα, έτσι ώστε να πάει για μία απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη (σε περίπτωση που ηττηθεί στο Λονδίνο) και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό τον Φεβρουάριο. Αν αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ομάδα, τότε πολύ απλά θα έχει «εγκληματίσει»! Χωρίς πολλά λόγια…