Ολυμπιακός - Μπάγερν: Ώρα για αποτέλεσμα!

Η Μπάγερν έχει δείξει ανώτερο επίπεδο από τον Ολυμπιακό στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων και αυτή η διαφορά εξακολουθεί να ισχύει, από τη στιγμή που η οικονομική απόσταση σε ρόστερ και όλα τα υπόλοιπα παραμένει μεγάλη.

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Ώρα για αποτέλεσμα!

Επιμέλεια: Χρ. Μεγγλίδης - Γ. Στασινόπουλος

Πολλές φορές αυτά δεν μετρούν στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός, πέραν από το βαθμολογικό, έχει και το κίνητρο να αλλάξει στο ματς της Τρίτης αυτή την παράδοση ηττών στα ματς με τους Βαυαρούς.

Δεκαοκτάδα με ανέτοιμο Τοροσίδη ή έναν «μικρό» της Κ20

Το πρώτο ματς με την Μπάγερν έγινε στο παλιό «Καραϊσκάκης» στις 17 Σεπεμβρίου του 1980 και ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με γερμανική ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Κάζιμιρ Γκόρσκι στάθηκαν πολύ καλά και ο Μάικ Γαλάκος στο 26’ απάντησε στο γρήγορο γκολ του Βόλφγκανγκ Ντρέμλερ. Στην επανάληψη οι Γερμανοί ήταν σαρωτικοί και πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο (57’ Ρουμενίγκε, 63’ Ντρέμλερ, 66’ Κράους), με τον Τόμας Άλστρομ να μειώνει στο 82’ για το τελικό 2-4. Ο Ολυμπιακός είχε παίξει με : Σαργκάνη, Κυράστα, Παπαδόπουλο, Μίχο, Βαμβακούλα, Περσία, Νικολούδη, Κουσουλάκη, Ορφανό, Άλστρομ, Γαλάκο. Και η Μπάγερν με: Μίλερ, Βάινερ, Χόρσμαν, Νιντεμπάγερ, Αουγκεντάλερ, Κράους, Ντίμπεργκερ, Μπράιτνερ, Χένες, Ντρέμλερ, Ρουμενίγκε.

Με όλα της τα αστέρια στην Αθήνα

Στον επαναληπτικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, η ελληνική ομάδα πήγε για να παίξει όσο καλύτερα γινόταν, αλλά προτού καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο είχε βρεθεί με δύο γκολ στην «πλάτη». Μόλις στο 2’ ο Ντίντερ Χένες άνοιξε το σκορ και στο 7’ ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε έγραψε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό, ο Ολυμπιακός είχε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 68΄με πέναλτι του Νόρμπερτ Γιάνζον. Ο Παλ Τσερνάι είχε οδηγήσει εκείνη τη σεζόν την Μπάγερν έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, απ’ όπου αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ, ενώ ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος του στο πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε για δεύτερη στη σειρά σεζόν, ενώ θα ακολουθούσαν κι άλλα δύο σερί. Στο Μόναχο η Μπάγερν είχε παίξει με: Μίλερ, Βάινερ, Χόρσμαν, Νιντεμπάγερ, Αουγκεντάλερ, Κράους, Ντίμπεργκερ, Μπράιτνερ, Χένες, Ντρέμλερ Ρουμενίγκε και αλλαγές τους Γιανζόν και Ντελ Χάγιε. Και ο Ολυμπιακός με Σαργκάνη, Κυράστα, Παπαδόπουλο, Νοβοσέλατς, Ξανθόπουλο, Κουσουλάκη, Νικολούδη, Περσία, Ορφανό, Γαλάκο, Άλστρομ. Με αλλαγές τους Λεμονή και Καλτσά.

Πέρισιτς: «Καυτή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Πέρασαν 35 χρόνια μέχρι να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με το Κύπελλο Πρωταθλητριών να έχει μετονομαστεί πλέον σε Τσάμπιονς Λιγκ. Στη σεζόν 2015-16, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στον όμιλο με Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο πρώτος αγώνας τους έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά με τη νέα υπερσύγχρονη μορφή του. Ήταν η πρεμιέρα του γκρουπ, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015, μπροστά σε 32.000 θεατές, όπως θα συμβεί και την προσεχή Τρίτη στο κατάμεστο ξανά γήπεδο του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε οργανωθεί καλά και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στους Βαυαρούς του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά ο Τόμας Μίλερ στο 52’ με ένα μακρινό σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο και έβαλε την Μπάγερν σε θέση οδηγού. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Σαλίνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ στο τέλος, με τον Γκέτσε στο 89’ και τον Μίλερ με πέναλτι στο 90’, νικώντας με 3-0, σκορ που σίγουρα δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του ματς. Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο, Σαλίνο, Κασάμι, Πάρντο, Ντομίνγκες, Ιντέγε. Και αλλαγές οι Φορτούνης, Ερνάνι και Σεμπά. Για την Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο, Τιάγκο, Βιντάλ, Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι. Με αλλαγές τους Κομάν, Κίμιχ, Γκέτσε.

Σρόιντερ στο «ΦΩΣ»: «Αυτά τα στοιχεία χρειάζονται για να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Μπάγερν»

Στην «Αλιάνζ Αρίνα» ο Ολυμπιακός πήγε τέλη Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, έχοντας εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλο, αλλά και με τις δάφνες του θριάμβου επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο. Η Μπάγερν, όμως, δεν αστειευόταν και - όπως είχε συμβεί 3,5 δεκαετίες νωρίτερα, «καθάρισε» το ματς από τα πρώτα λεπτά. Με γρήγορα γκολ από τον Ντάγκλας Κόστα στο 8’ και τον Λεβαντόφσκι στο 16’, αλλά κι ένα τρίτο στο 20’ από τον Μίλερ ενθουσίασε τους 70.000 φίλους της στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες φοβήθηκαν για συντριβή, αλλά ισορρόπησαν στη συνέχεια, προσπάθησαν να μειώσουν όταν αποβλήθηκε στο 52’ ο Μπαντστούμπερ, αλλά αντ΄αυτού δέχτηκαν το τελικό 4-0 από τον Κομάν στο 70’. Η ενδεκάδα της Μπάγερν σε εκείνο το ματς: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Βιντάλ, Κόστα, Μίλερ, Ρόμπεν, Κομάν, Λεβαντόφσκι. Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Κασάμι, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε. Και αλλαγές οι Φορτούνης, Ερνάνι και Σαλίνο.