Ντι Φραντσέσκο: «Όποιος δεν πιστεύει στην ανατροπή να μείνει σπίτι του»

Η ήττα με 5-2 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ αφήνει στη Ρόμα λίγες πιθανότητες ανατροπής του σκορ. Ο προπονητής των «τζιαλορόσι» όμως έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης

Ντι Φραντσέσκο:  «Όποιος δεν πιστεύει στην ανατροπή να μείνει σπίτι του»

Τα δυο γκολ της Ρόμα στο φινάλε ανοίγουν κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για τους Ρωμαίους. Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο είπε για τον αγώνα: «Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο της Βαρκελώνης, είχαμε μια πολύ καλή αρχή, μετά όμως χάσαμε λίγο την συγκέντρωση και τη δυνατότητα να μείνουμε στον αγώνα, με συνέπεια να βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Για πενήντα λεπτά δεν πήγαμε καλά, χάσαμε όλες τις μονομαχίες και δεν κάναμε ούτε τις εύκολες πάσες στα πέντε μέτρα».

Ο Ιταλός προπονητής προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση για το τι έφταιξε:

«Είχαμε προετοιμάσει μερικά πράγματα που αποδείχθηκαν αντίθετα και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Στο Champions League μπορείς επίσης να δεχθείς ένα τέτοιο χαστούκι, ήμασταν διχασμένοι και βρεθήκαμε εκτός αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εύχομαι να δω την ομάδα με μία άλλη αποφασιστικότητα στην επαναληπτική συνάντηση. Η απώλεια μεμονωμένων μονομαχιών σημαίνει απώλεια του παιχνιδιού. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, βρισκόμαστε σε έναν ημιτελικό του Champions League. Δεν θέλω να μιλήσω για την άμυνα, ο καθένας έχει χάσει κάποιες μονομαχίες και έγιναν πολλά λάθη».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Στα πρώτα είκοσι λεπτά υπήρχε ισορροπία, ακόμη και με τρεις αμυντικούς. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαν καλύτερα τα πράγματα. Στη ρεβάνς πρέπει να το πιστέψουμε. Και θα πρέπει να το πιστέψουμε, γιατί στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αν και δεν θα εύκολο. Πρέπει να κρατήσουμε την ίδια στάση ξεκινώντας από το τέλος αυτής της συνάντησης. Τώρα δεν είναι στιγμή για κατηγορίες. Ήδη έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό. Και ούτως ή άλλως, όποιος δεν πιστεύει στην ανατροπή να μείνει στο σπίτι».