Η κριτική των παικτών: Τραγικός Μεριά, μοιραίος ο Μπενζιά

Το σερί των κακών εμφανίσεων συνέχισε και στο Βελιγράδι ο Γιασίν Μεριά. Με δέκα άφησε τον Ολυμπιακό ο Μπενζιά, φωνάζει για αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η κριτική των παικτών: Τραγικός Μεριά, μοιραίος ο Μπενζιά

ΣΑ: Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δέχεται τρία γκολ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι από τους διακριθέντες. Ο Πορτογάλος δεν φέρει ευθύνες στα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Πειραιά.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1: Παιδικά λάθη και αυτοκτονία στο Βελιγράδι

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπορεί να έπαιξε έχοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι αυτό το ματς, όμως, δεν ήταν κακός. Κράτησε τη θέση του, αλλά παρασύρθηκε και αυτός στο δεύτερο ημίχρονο που όλη η ομάδα ήταν κακή.

ΣΕΜΕΔΟ: Ο Πορτογάλος μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά ματς και στο Βελιγράδι είναι αυτός που σκοράρει και βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στο ξεκίνημα είχε μία λάθος επιλογή απόρροια της σιγουριάς του. Στην επανάληψη, όμως, ο Σεμέδο είναι μέσα και στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ του Ερυθρού Αστέρα χωρίς να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.

Τα γκολ και η αποβολή στο ματς του Βελιγραδίου (vid)

ΜΕΡΙΑ: Δεν ήταν απλά ο μοιραίος του αγώνα, αλλά ίσως αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα εις βάρος του Ολυμπιακού. Μία εύκολη φάση τη μετέτρεψε σε ασίστ στον Βούλιτς, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 86’ και επιβεβαίωσε πως είναι σε πολύ κακό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Πάντως ο Μεριά με κακές τοποθετήσεις και επιλογές ήταν ίσως ο μοναδικός που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στο καλό πρώτο μέρος.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια ο Τσιμίκας, αλλά στο πρώτο μέρος που η ομάδα ήταν καλή πήγαινε καλά κι αυτός. Στην επανάληψη δέχτηκε κατά κύματα επιθέσεις από τους Σέρβους, αλλά σε αυτό φταίει και η κακή συμπεριφορά του Λοβέρα.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Στους διακριθέντες του πρώτου ημιχρόνου με σωστή τακτική, καλά τρεξίματα και αρκετά κοψίματα. Αθόρυβη δουλειά από τον Μπουχαλάκη. Στους μοιραίους του β’ μέρους, αφού είναι μέσα στο 2-1 και στο 3-1 και δεν κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει το κακό.

ΚΑΜΑΡΑ: Όσο καλός ήταν στο πρώτο ημίχρονο τόσο κακός ήταν στην επανάληψη. Ο Αφρικανός χαφ έχει κάνει το ματς της ζωής τους στο α’ μέρος, όμως και αυτός δεν βγήκε στο δεύτερο μέρος. Δεν είχε καθαρό μυαλό ο Καμαρά με πολλές λάθος επιλογές και δεν διαχειρίστηκε την αποβολή του Μπενζιά.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Ο γνωστός Μασούρας στο πρώτο μέρος, προσηλωμένος στην τακτική του δίνοντας βοήθειες στον Τοροσίδη. Αυτός εκτέλεσε και το φάουλ που έγινε το 0-1, όμως χάθηκε στην επανάληψη.

ΜΠΕΝΖΙΑ: Ο Αλγερινός ήταν μία από τις εκπλήξεις του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα και είναι γεγονός πως μέχρι ενός σημείου τον δικαίωσε. Ο Μπενζιά πήρε φανέλα βασικού, αλλά αποβλήθηκε δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες. Δικαίως φωνάζει πως ήταν αυστηρή η δεύτερη, όμως κι εκείνος δεν μπόρεσε να διακριθεί.

ΛΟΒΕΡΑ: Για πρώτη φορά έπαιξε βασικός ο Αργεντινός, ο οποίος φάνηκε στα πρώτα 15-20 λεπτά με 1-2 καλές ενέργειες που απλά επιβεβαίωσαν το ταλέντο του. Στην επανάληψη ήταν «μαύρη» τρύπα για τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα εκεί να μεταφέρει την πίεση του ο Ερυθρός Αστέρας.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Είχε ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε καλά, είχε σωστές τοποθετήσεις και μοίρασε σωστά τη μπάλα. Ο Γκερέρο στην επανάληψη είχε άχαρο ρόλο, αφού η ομάδα του δεν βγήκε στην επίθεση και ήταν λογικό να εξαφανιστεί από το γήπεδο.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Στο 61’ πήρε τη θέση του Λοβέρα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος δεν φάνηκε καθόλου στο γήπεδο από τη στιγμή που τον έκανε αλλαγή ο Μαρτίνς.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ο Ομάρ μπήκε για να παίξει μπροστά από τον Τοροσίδη και να τον βοηθήσει, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην εικόνα του ματς. Έτσι ο Νορβηγός είδε να δέχεται δύο γκολ ο Ολυμπιακός και να τελειώνει το ματς.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Δεν μπορεί να κριθεί ο Μαροκινός που μπήκε στο 88’ της αναμέτρησης.