Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι...

Στο Βελιγράδι διεξάγεται ένα παιχνίδι που ίσως επιτρέψει στον Ολυμπιακό να συνεχίσει τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία. 

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι...

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται απόψε στις 22.00 τον Ολυμπιακό στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου σε έναν αγώνα με πολύ έντονα συναισθήματα, αλλά και πολλά οφέλη για τους δύο αντιπάλους.

Ερυθρός Αστέρας: Οι ποδοσφαιριστές που μας ενώνουν με τον Ολυμπιακό

Οι δύο ομάδες αν σκεφτούμε με βάση τη λογική θα μονομαχήσουν για την τρίτη θέση του ομίλου τους στο Champions League, αφού Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ δείχνουν είναι τα φαβορί για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Με τη γνωστή ενδεκάδα ή μήπως...

Ρεαλιστικός στόχος λοιπόν των δύο αντιπάλων είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν στο Europa League και μετά τον χειμώνα.

Οι δύο σύλλογοι σε επίπεδο οπαδών και διοικήσεων διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, κάτι που φάνηκε και από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι Σέρβοι στην Θύρα 7 κατά την είσοδό της στο Βελιγράδι. Στιγμές που της έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός σε όλα τα σπορ.

Όμως μέσα στο γήπεδο οι φιλίες θα μείνουν για 90 λεπτά στην άκρη και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο προκειμένου να έχουν τύχη στην Ευρώπη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να εμπιστευθεί θέση βασικών στους 11 ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει μέχρι στιγμής το... κουπί στην Ευρώπη: Ζοζέ Σα, Ομάρ Ελαμντελαουί, Γιασίν Μερία, Σεμέδο, Κώστας Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Ματιέ Βαλμπουενά, Ντάνιελ Ποντένσε και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θα λάβουν τις θέσεις τους στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουν στην Αθήνα με τη νίκη που θα τους έχει ισχυροποιήσει αρκετά στην υπόθεση πρόκριση.

Το εντυπωσιακό στοιχείο του Ερυθρού Αστέρα και η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού

Ο Μπενουά Μπαστιάν θα είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης. Ο Γάλλος διαιτητής είχε σφυρίξει τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, αλλά και στην ήττα με 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά τον Αύγουστο του 2016.

Βοηθοί του θα είναι οι Χισάμ Ζακρανί και Φρεντερίκ Χακέτ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αμαουρί Ντελερού. Στο VAR θα είναι οι Μπενουά Μιγιό και Ρούντι Μπουκέ. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κάρεν Ναλμπαντιάν και της UEFA, ο Πίτερ Λούντστρομ.