Το εντυπωσιακό στοιχείο του Ερυθρού Αστέρα και η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού

Μόλις τρεις ήττες (σε σύνολο 58 παιχνιδιών) έχει γνωρίσει τα τελευταία δύο χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις ο Ερυθρός Αστέρας στο Μαρακανά, όπου θα υποδεχτεί και τον Ολυμπιακό στα «σαλόνια» του Champions League!

Το εντυπωσιακό στοιχείο του Ερυθρού Αστέρα και η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού

Η αγωνιστική δράση επιστρέφει αυτό το διήμερο στο Champions League με σπουδαίες αναμετρήσεις στη μάχη των ομάδων για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη χώρα μας όλα τα βλέμματα στρέφονται στην σημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο μοναδικός μας εκπρόσωπος στα μεγάλα «σαλόνια», Ολυμπιακός, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο «Μαρακανά» και η αγωνία κορυφώνεται ενόψει της μάχης που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο γκρουπ.

«Μαρακανά»: Το τούνελ του τρόμου από μέσα (vid)

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά τον Ερυθρό Αστέρα, που παράλληλα προδίδει και το πόσο δύσκολη θα είναι η αποψινή αποστολή των Πειραιωτών, είναι η πορεία της σερβικής ομάδας στις εντός έδρας αναμετρήσεις της τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς σε σύνολο 58 παιχνιδιών έχει γνωρίσει μόλις τρεις φορές την ήττα στο «σπίτι» του.

Κι αυτό αφορά τους επίσημους αγώνες που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας εκτός τις φιλικές της αναμετρήσεις που για την ιστορία… δεν έχασε σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια που έχασε!

Από αυτά λοιπόν τα 58 επίσημα ματς ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε 47 φορές τη νίκη κόντρα στους αντιπάλου τους και 8 φορές αναδείχτηκε ισόπαλος, ενώ μόλις τρεις φορές υπέστη την ήττα. Ποιες ήταν αυτές οι τρεις ήττες την τελευταία 3ετία; Ας τις δούμε αναλυτικά…

Άρσεναλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Παρτιζάν…

Η πρώτη ήταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2017, όταν υποδέχτηκε την Άρσεναλ για τον όγδοο όμιλο του Europa League. Τότε που ένα γκολ του Ζιρού στο 85’ χάρισε στους «κανονιέρηδες» το τρίποντο και η ομάδα του Λονδίνου τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ αφήνοντας πίσω της τον Ερυθρό Αστέρα στην δεύτερη θέση.

Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έκλεισαν το δρόμο και αποθέωσαν τους Έλληνες ( vids, pics)

Η δεύτερη ήττα για την ομάδα της Σερβίας ήρθε την περσινή αγωνιστική περίοδο στα «σαλόνια» του Champions League, στο 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μία ήττα που ήταν μάλιστα και η μοναδική για τον σύλλογο στα εντός έδρας παιχνίδια του στον «όμιλο του θανάτου» (σ. όπως ονομάστηκε), αφού στα υπόλοιπα ματς του γκρουπ ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε στο «στείρο» 0-0 με την Νάπολι και νίκησε 2-0 την Λίβερπουλ – η οποία, ως γνωστόν, κατέκτησε τον περασμένο Ιούνιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό με την Τότεναμ.

Το… κακό τελικά «τρίτωσε» για τον Ερυθρό Αστέρα στα τέλη του περασμένου Μαΐου στο Κύπελλο Σερβίας με την «αιώνια» αντίπαλο Παρτιζάν, η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό της διοργάνωσης.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Το άγχος το έχουν οι Σέρβοι!

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι μέχρι σήμερα ο Ερυθρός Αστέρας μετράει ένα αήττητο σερί εννέα παιχνιδιών σε όλες τις διοργάνωσης κι από αυτές πανηγύρισε επτά φορές τη νίκη και μόλις δύο αναδείχτηκε ισόπαλη: στο 1-1 με αντίπαλο την Κοπεγχάγη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και στο επίσης 1-1 κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις για τα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.