«Τυφώνας» Χάρι Κέιν έρχεται για τον Ολυμπιακό (vids)

Εντυπωσιακά ξεκίνησε την πορεία του και την εφετινή αγωνιστική περίοδο ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο Champions League

«Τυφώνας» Χάρι Κέιν έρχεται για τον Ολυμπιακό (vids)

Δυναμικά έχει ξεκινήσει την πορεία του και τη νέα σεζόν ο Χάρι Κέιν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, σκοράροντας… κατά ριπάς τόσο με την φανέλα της Τότεναμ όσο και με την αντίστοιχη της εθνικής Αγγλίας.

Τι κι αν διανύουμε μόλις τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, ο 26χρονος επιθετικός έχει ήδη πετύχει τρία γκολ σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια με τα «σπιρούνια», μέσα σε διάστημα ενός περίπου μηνός, όπως επίσης και άλλα τρία τέρματα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά, μία περίπου εβδομάδα πριν ο διεθνής επιθετικός τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (18/09), στην πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League

Η αλήθεια είναι πως ο Κέιν ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι από τα φιλικά κιόλας της ομάδας του αυτό το καλοκαίρι και τόσο με τα γκολ του όσο και με τις «ασίστ» του έδειξε στην ομάδα τον δρόμο για τα θετικά αποτελέσματα...

Γκολ με το... καλημέρα!

Στο πρώτο κιόλας φιλικό προετοιμασίας των Λονδρέζων κόντρα στην Γιουβέντους, ο Κέιν πέτυχε γκολ σε βάρος της «Γηραιάς Κυρίας» στις καθυστερήσεις και χάρισε τη νίκη με 3-2 στην Τότεναμ, ενώ με δικό του τέρμα τα «σπιρούνια» κέρδισαν (1-0) λίγες μέρες αργότερα και την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν στο Μόναχο.

Απέναντι στην Μπάγερν, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, είχε μία «ασίστ» στο 2-2 των δύο συλλόγων, με την Τότεναμ να παίρνει τελικά τη νίκη στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, για να φτάσουμε εν συνεχεία στις επίσημες υποχρεώσεις των λονδρέζων στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου ο Άγγλος επιθετικός έδωσε συνέχεια στην στενή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος ο Χάρι Κέιν σκόραρε δις σε βάρος της Άστον Βίλα στο Λονδίνο, με την Τότεναμ να επικρατεί 3-1 των «χωριατών» και να ξεκινά έτσι με το «δεξί» την πορεία της στο νέο πρωτάθλημα.

Ακολούθησε η ισοπαλία (2-2) με την Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο ίδιος ναι μεν δεν σκόραρε αλλά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, για να έρθει στη συνέχεια η… απότομη προσγείωση με την ήττα (1-0) από την Νιουκάστλ, αλλά και το γκολ του στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στις αρχές του μηνός, που ολοκληρώθηκε με τις δύο συμπολίτισσες να μένουν στο 2-2 στο «Έμιρεϊτς».

Με τα τρία συνολικά γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, ο Κέιν βρέθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ενώ πλέον έχει μπροστά του ένα ακόμα λονδρέζικο ντέρμπι, αυτή την φορά εντός έδρας με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας του Λούκα Μιλιβόγεβιτς το προσεχές Σάββατο.

Ξεπέρασε τον Τζεφ Χαρστ στη λίστα των σκόρερ

Όπως προαναφέραμε, όμως, εξαιρετική ήταν η παρουσία του Χάρι Κέιν και με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Ο αρχηγός των «λιονταριών» πέτυχε χατ-τρικ το περασμένο Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ», στη νίκη του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος με 4-0 επί της Βουλγαρίας κι έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης της Αγγλίας που έφτασε τα 25 γκολ σε 40 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Παράλληλα, όμως, ξεπέρασε κατά ένα τέρμα και τον θρύλο της Αγγλίας, Τζεφ Χαρστ, στη λίστα των πρώτων σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πλέον βάζει… πλώρη για τα 53 τέρματα που έχει ο αρχισκόρερ των «λιονταριών», Γουέιν Ρούνεϊ.

Όπως είναι επόμενο, όλη η ποδοσφαιρική Αγγλία πλέκει το εγκώμιο του 26χρονου άσου της Τότεναμ για τα κατορθώματά του στο χορτάρι και πρόσφατα ακόμα και ο μεγάλος άσος των «λιονταριών» και θρύλος της Νιουκάστλ, Άλαν Σίρερ, μίλησε με διθυραμβικά σχόλια για τις επιδόσεις του διεθνούς άσου.

Ο ίδιος θα ηγηθεί αύριο της Αγγλίας στο παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου τα «λιοντάρια» θα κυνηγήσουν ένα ακόμα τρίποντο, για να παραμείνουν στην κορυφή του πρώτου προκριματικού ομίλου και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Κέιν θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις και τα γκολ και στην συνέχεια θα στρέψει και πάλι το βλέμμα του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Τότεναμ, τόσο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Champions League με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό…