Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του

Ρεσιτάλ από τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά προς το παρόν ας αποθεωθούν όσοι τους αποθεώνουν.

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ είναι πολύ σπουδαία και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε για μέρες αναλύσεις για τον Σα, τον Σεμέδο, τον Βαλμπουενά, το κελεπούρι Λάζαρ, τον Αρντά Τουράν που θα μπορεί άνετα να συνεχίσει να βλέπει τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ, την Κράσνονταρ που έρχεται. Το Champions League που δεν είναι πια στο βάθος, αλλά τα βλέπουμε πια μπροστά μας τα φώτα του και θα συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί για να μην τυφλωθούμε. Ο Πέδρο ξέρει να φέρνει προκρίσεις.

Μαρτίνς: «Παραλλαγές, θα αλλάξουμε πρόσωπα, στρατηγική και τακτική»

Θέλω να πω δυο λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν στο γήπεδο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ένα μικρό κομμάτι από τη λαοθάλασσα που λατρεύει τον Ολυμπιακό στα πέρατα της γης. Η συνεισφορά τους, όμως, στην πρόκριση αυτή ήταν εξίσου απέραντη. Ο τρόπος που βοήθησαν την ομάδα, την στήριξαν, την υποστήριξαν και την προστάτευσαν είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια οπαδικής συμπεριφοράς.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο αξίζει πολλά συγχαρητήρια όχι επειδή αψήφησε διακοπές και αργίες, θάλασσες και βουνά, για να είναι εκεί, στη θέση του, δίπλα στην ομάδα.

Ο κόσμος αυτός αξίζει μια κουβέντα παραπάνω γιατί από τη στιγμή που πήρε το σύνθημα από τον Λάζαρο στο «είσαι στο μυαλό...» (παρεμπιπτόντως εκπληκτική ιδέα αυτό το βίντεο και δείγμα τεράστιου ευρωπαϊκού κλαμπ η εφαρμογή της), δε σταμάτησε να φωνάζει μέχρι να καλέσει στο τέλος τους παίκτες να «έρθουν στο λαό τους» για να γιορτάσουν όλοι μαζί.

Μέχρι τότε έπαιξε ξανά ο κόσμος μπάλα στο γήπεδο. Είχε υπομονή, είχε φωνή, είχε παλμό, είχε σφυρίγματα όταν έπρεπε στις επιθέσεις της Μπασάκ και ήχους παρότρυνσης που έκαναν τα πάντα να τρέμουν, όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιρναν την μπάλα και έβγαιναν μπροστά για την επίθεση και για τα γκολ.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0 (vid)

Ποτέ δεν ξέφυγε (εντάξει, κάποια συνθήματα για τους εγχώριους αντίπαλους είναι στο πλαίσιο της οπαδικής καζούρας), ποτέ δεν παρεκτράπηκε, πάντα είχε στο μυαλό του να συνδράμει για την πρόκριση αλλά και να προστατεύσει την έδρα για τα επόμενα ματς.

Όλα γίνονται γι΄αυτόν τον κόσμο κι αυτός ο κόσμος, ο κόσμος του Ολυμπιακού, είναι εδώ και χρόνια επιπέδου Champions League. Όλα γίνονται κι από τη δική του πλευρά, ενός εκάστου, για αυτή την ομάδα.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά προσεχώς. Το πιο άξιο αναφοράς σε πρώτη φάση ήταν κατά την άποψή μου αυτό το περιβάλλον που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Περιβάλλον λατρείας, προστασίας, επιτυχίας, γιορτής...