Η κλάση του Βαλμπουενά χρειάστηκε τρεις φάσεις για να φανεί

Ο Γάλλος άσος έδειξε την τεράστια κλάση του στα δύο ματς με την Μπασακσεχίρ και με τρεις φάσεις «ξεκλείδωσε» και απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση.

Η κλάση του Βαλμπουενά χρειάστηκε τρεις φάσεις για να φανεί

Ο Ματιέ Βαλμπουένα ήρθε στον Ολυμπιακό κουβαλώντας στην πλάτη του μία μεγάλη καριέρα με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Παίκτες του βεληνεκούς του Γάλλου βρίσκεις δύσκολα ως... και καθόλου σε ελληνική ομάδα και ήταν τεράστια επιτυχία της ομάδας του Πειραιά που κατάφερε να τον ντύσει στα «ερυθρόλευκα».

Το γράφουμε αυτό γιατί, αν και αυτονόητο, ορισμένοι αμφισβήτησαν τον 34χρονο άσο λόγω της ηλικίας του. Και όχι τόσο για την αξία του, αλλά για τις προθέσεις του. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι ποδοσφαιριστές που έρχονται σε μεγάλη ηλικία για διακοπές στη χώρα μας...

Ο Βαλμπουενά, όμως, έδειξε με το καλημέρα ότι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών. Ήδη από την προετοιμασία δούλεψε με όρεξη και χωρίς βεντετισμούς, κερδίζοντας με την δουλειά του και όχι με το όνομα τη θέση του στο ροτέισον του Μαρτίνς, ο οποίος για να είμαστε σωστοί είναι πολύ δίκαιος προπονητής.

Ωστόσο, για να μην μιλάμε μόνο για τον επαγγελματισμό του, ας μιλήσουμε για την κλάση του. Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα ταλέντα του Γάλλου.

Αυτό φάνηκε κατά κύριο λόγο στους αγώνες με την Μπασακσεχίρ και χρειάστηκαν μόλις τρεις φάσεις για να φανεί η κλάση του Βαλμπουενά: Η σέντρα πάρε- βάλε στον Μασούρα για το 0-1 της Πόλης, η υποδειγματική εκτέλεση φάουλ που σε δεύτερο χρόνο έφερε το 1-0 για τον Ολυμπιακό με τον Σεμέδο αλλά και η ψυχρή εκτέλεση πέναλτι που καθάρισε το ματς.

Με δύο... «τσαφ» κυριολεκτικά ο Ματιέ Βαλμπουενά «ξεκλείδωσε» και απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση για τους Πειραιώτες και απέδειξε ότι στην πραγματικότητα η μπάλα χρόνια δεν κοιτά!