Μαρτίνς: «Παραλλαγές, θα αλλάξουμε πρόσωπα, στρατηγική και τακτική»

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παικτών του και στα δύο ματς απέναντι στην Μπασακσεχίρ τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος των Τούρκων. 

Μαρτίνς: «Παραλλαγές, θα αλλάξουμε πρόσωπα, στρατηγική και τακτική»

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς:

Για τους Τούρκους ο Σα ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Για εσάς ποια ήταν τα στοιχεία που είχε ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ;

Ναι μπορούμε να πούμε ότι ο Σα ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες μας. Αλλά ήμασταν οι δίκαιοι νικητές. Ημασταν ανώτεροι και στα δύο ματς. Η άμυνα και η επίθεση είναι σημαντική αν θες να κερδίζεις τα ματς. Κάναμε έξυπνο παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε πολύ έξυπνα τον αντίπαλό μας. Παίζαμε με έναν ποιοτικό αντίπαλο. Δεν ήταν εύκολο, είναι ο διεκδικητής του τίτλου στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Εμείς διαχειριστήκαμε πολύ καλά τις στιγμές του παιχνιδιού και όταν ο αντίπαλος είχε τις δικές του ευκαιρίες. Εκεί τις διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς όμως είμαστε οι δίκαιοι νικητές και η πρόκριση είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

Στους τέσσερις αγώνες έχουμε έναν Ολυμπιακό με την ίδια ενδεκάδα, που σκοράρει σχεδόν στο ίδιο σημείο, οι αλλαγές είναι σχεδόν οι ίδιες και το αποτέλεσμα ίδιο. Πόσο καλά δουλεμένο είναι αυτό στην προπόνηση που ενώ ο αντίπαλος το γνωρίζει, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει;

Πράγματι, αυτά τα ματς που έχουμε δει εώς τώρα μπορούμε να τα θεωρήσουμε τελικούς. Οταν παίζεις τελικούς, τους παίζεις για να κερδίσεις Αυτό λέω στους παίκτες. Είναι σημαντικό να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Το γεγονός ότι τα κερδίσαμε με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να είναι συμπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα βλέπουμε πολλές παραλλαγές, θα αλλάξουμε πρόσωπα, στρατηγική και τακτική. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε καλά, απέναντι σε τόσο σημαντικούς αντιπάλους κια νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το πετύχαμε. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε στα πρώτα 15 λεπτά πολύ δυνατά και πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό είναι κάτι που καθορίζει τη συνέχεια του παιχνιδιού, μας βοηθάει και είμαστε ικανοποιημένοι που το πετύχαμε σε τέσσερα ματς.

Η Μπασάκσεχιρ έχει το διπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Σε τι οφείλεται η νίκη σας; Τι διευκόλυνε τη νίκη σας; Ο Ρομπίνιο αν είχε βάλει το γκολ, θα είχε αλλάξει η ροή του αγώνα;

Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα, είναι στιγμές μέσα στο ποδόσφαιρο που μέσα στον αγώνα μπορούν να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα. Ξέρουμε μόνο αυτό που έγινε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά. Για το πρώτο ερώτημα, είναι μία μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, η πιο καλή στην Ελλάδα και έχουμε πολλά όνειρα για να βρεθούμε στους ομίλους. Εχουμε φιλοδοξία και πολλούς καλούς παίκτες. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Από την άλλη προσπαθούμε πάρα πολύ. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Εχει προηγηθεί πολλή δουλειά και θυσίες. Η ομάδα μας αποτελείται από πρόσωπα που το θέλουν πάρα πολύ. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους και δίνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Το επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι εδώ για να δώσουμε τα πάντα και να δώσουμε στον Ολυμπιακό αυτό που του αξίζει. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κια θέλουμε να το δείχνουμε συνεχώς. Ξέρουμε πώς ο αντίπαλος ήταν μία σημαντική ομάδα κια μας δυσκόλεψε αρκετά. Εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές που έπρεπε. Μπορεί να είναι μεγαλύτερη ομάδα σε μπάτζετ, μπορεί να έχει πιο ακριβούς παίκτες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα αυτές οι ομάδες.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε στους παίκτες σας πριν από τη σέντρα και τι είπατε με το που τελείωσε το ματς;

Βρισκόμαστε σε μία φάση που τα ματς είναι σημαντικά για εμάς και δύσκολα. Η ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και τα πράγματα πηγαίνουν στον αυτόματο πιλότο. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να είμαστε συγκεντρωμένοι και απαιτείται πνευματική δύναμη. Είδατε τι έγινε στο Πόρτο – Κράσνονταρ. Η Πόρτο ήταν από τις σημαντικότερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν διαχειρίστηκε όμως τη νίκη που πήρε στην Ρωσία. Εμείς συγκεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι και να προσπαθούμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο τις δυνάμεις μας. Θέλουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Αυτό είπα στους παίκτες. Πρέπει να κάνουν αυτό που χρειάζεται. Ισως δεν είχαμε άριστη επιθετική λειτουργία, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Αυτό που έκανα στο τέλος ήταν να αγκαλιάσω τους παίκτες μου.

Θεωρείτε ότι δικαιωθήκατε με αυτά που λέγατε χθες για το πόσο ισχυρός αντίπαλος ήταν η Μπασάκσεχιρ. Βλέπουμε στα δύο ματς να αποκτάει ένα μέταλλο και στην Ευρώπη.

Αυτά είναι τα ματς που χαρίζουν τον χαρακτήρα και το μέταλλο. Από πέρσι έχει ξεκινήσει η δουλειά και τώρα δείχνουμε τα αποτελέσματα. Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ και κάνει πράξη αυτά που έχει ξεκινήσει από πέρσι να δουλεύει. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας που δουλεύουμε για δεύτερη χρονιά μαζί. Ολοι μαζί δουλεύουμε από πέρσι για να δημιουργήσουμε αυτό το σύνολο.