Πρόκληση το θράσος της Μπασακσεχίρ!

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε μια ομάδα που πιστεύει ότι μπορεί να τον αποκλείσει! Και δεν το κρύβει.

Πρόκληση το θράσος της Μπασακσεχίρ!

Με «αέρα» μπήκαν στο γήπεδο του Ολυμπιακού για την συνέντευξη και μετά την προπόνηση οι άνθρωποι της Μπασακσεχίρ. Ο Οκάν και ο Τουράν πήγαν πρώτα και μίλησαν στο τουρκικό κανάλι που έχει έρθει για να καλύψει το ματς (TRT) και στη συνέχεια δήλωσαν ενώπιον και των Ελλήνων ρεπόρτερ ότι έχουν έρθει στην Αθήνα για να προκριθούν. Θεωρούν ότι το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν άδικο γιατί η ομάδα τους ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό και γιατί είχε σε βάρος της τη διαιτησία. (αυτή που έδινε φάουλ γύρω γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού και πέναλτι στις καθυστερήσεις!).

Γενικά υπήρχε ένα τουπέ από τον προπονητή της τουρκικής ομάδας, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλή ομάδα όσο δείχνει το σκορ της νίκης του επί της Βικτόρια Πλζεν, αλλά και ούτε άξιζε να νικήσει στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μια ομάδα με καλή άμυνα, αλλά την οποία η Μπασάκ μπορεί να τη νικήσει και να την αποκλείσει. Για την ακρίβεια είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να ηττηθεί. Στο κανάλι τα είπε ακόμη πιο... ωμά.

Ο Τουράν ήταν ευγενικός στις αναφορές του για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο, ενώ είχε διάθεση για να εκφράσει το σεβασμό του προς την ελληνική ομάδα. Μάλιστα είπε ότι παρακολουθεί και τα ματς της ομάδας μπάσκετ. Αλλά κι αυτός συμφώνησε ότι η ομάδα του είναι καλύτερη και ότι δεν θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα και θα επιβληθεί στο γήπεδο για να παρει την πρόκριση. Ευχήθηκε στους μουσουλμάνους για μια γιορτή που είχαν και τόνισε ότι η Μπασάκ θα παίξει για την πρόκριση και επειδή εκπροσωπεί όλο το τουρκικό έθνος.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η συμπεριφορά των Τούρκων μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για να τους απαντήσουν ξανά όπως πρέπει. Αλλά το βασικό δεν είναι να νευριάσει ή να πωρωθεί κανένας στον Ολυμπιακό. Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα, όπως και η σωστή τακτική και η διαχείριση του αγώνα με έξυπνο τρόπο, θα φέρουν την πρόκριση. Κι αυτό είναι το μόνο που μετράει. Κι ας κάνουν μετά δηλώσεις οι Τούρκοι στην πατρίδα τους να τους διαβάζουμε με ενδιαφέρον όσο θα ετοιμαζόμαστε για την... Πόρτο!