Ολυμπιακός: Αυτά έχει δει από τη Βικτόρια Πλζεν ο Μαρτίνς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΤΣΕΧΙΑ: Τι έχει εντοπίσει ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού στην αποψινή αντίπαλο της ομάδας του Πειραιά και τι περιμένει να δει το βράδυ.

Ολυμπιακός: Αυτά έχει δει από τη Βικτόρια Πλζεν ο Μαρτίνς

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με πολύ μεγάλο σεβασμό για τη Βικτόρια Πλζεν. Τη χαρακτήρισε μία επικίνδυνη ομάδα, αλλά από την άλλη τόνισε πως έχει πολλές ομοιότητες με τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όλες αυτές τις ημέρες έχει περάσει από κόσκινο τη Βικτόρια Πλζεν. Με τους συνεργάτες του έχει αναλύσει τα πάντα και ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει απόψε στο "Ντουσάν Αρένα". Εκείνο που λέει συνεχώς ο 49χρονος κόουτς είναι πως οι Τσέχοι δεν είναι απλή ιστορία.

Γιατί όμως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι μία ομάδα που αν δεν την προσέξεις θα σου κάνει ζημιές; Έχει δει πως έχει επιθετική φιλοσοφία και πως της αρέσει να μπαίνει στο γήπεδο και να επιβάλλει το παιχνίδι της. Έχει ομοιογένεια και αυτό τη βοηθάει να βγάζει αυτοματισμούς από τη μέση και μπροστά και να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη.

Γι' αυτή την εποχή έχει πολύ καλά τρεξίματα και πιέζει ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές της κάνουν συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα όλο αυτό να την κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτη. Ο Κάλβαχ έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Βικτόρια με αποτέλεσμα να βοηθάει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Έχει πολύ καλή επιθετική οργάνωση και σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της.

Από την άλλη έχει αδυναμίες, τις οποίες θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Μία ομάδα με τόσο επιθετικούς προσανατολισμούς δεν μπορεί να έχει και την καλύτερη λειτουργία στα μετόπισθεν. Έχει θέματα στην άμυνα της και στη γενικότερη συμπεριφορά της από τη μέση και πίσω. Οι βαθιές μπαλιές που γίνονται στην πλάτη της είναι… μισό γκολ, ενώ και οι μπακ της δεν έχουν γρήγορες επιστροφές. Από την άλλη έχει διαπιστώσει πως όταν την πιέσει ψηλά μπορεί να της δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Αυτά έχει δείξει η ακτινογραφία της Βικτόρια Πλζεν και ο Πέδρο Μαρτίνς χτυπάει καμπανάκια.