Μαρτίνς: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες...»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΠΛΖΕΝ: Γιώργος Στασινόπουλος: Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων πως η Βικτόρια Πλζεν είναι δύσκολος αντίπαλος και πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι ενόψει της αναμέτρησης.

Μαρτίνς: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες...»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (23/7, 20:00) τη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βαθμό ετοιμότητας της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα;

«Είμαστε καλά. Πρόκειται για τέσσερις εβδομάδας πολύ σκληρής και εντατικής δουλειάς. Βλέπουμε τους παίκτες γεμάτους κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προετοιμαζόμαστε γι' αυτό το παιχνίδι, δυστυχώς δεν είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Έχουμε έναν αντίπαλο που δεν είναι εύκολος, αλλά είμαστε όλοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πανέτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι».

Μετά από μία σειρά φιλικών με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στη Νότιγχαμ, ενόψει Πλζεν υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας;

«Όπως φαντάζεστε δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω την ενδεκάδα, αλλά όσοι παρακολουθείτε τον Ολυμπιακό από πέρσι ξέρετε ότι δεν αλλάζουμε τη στρατηγική μας ανάλογα με τον αντίπαλο. Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ξέρουμε πάρα πολύ καλά το μοντέλο που παρουσιάζουμε εμείς στα παιχνίδια μας το έχουμε δείξει. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να περιμένετε και αύριο προσαρμοσμένα στο παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι ένας αντίπαλος που πρωταγωνιστεί στο τσέχικο πρωτάθλημα όπως εμείς και έχει πολλές ομοιότητες με το δικό μας παιχνίδι. Δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα ξέρετε ότι δεν συνηθίζουμε να αλλάζουμε πράγματα και περιμένετε να δείτε αυτά που βλέπετε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες».

Είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ότι δεν έχει επίσημα παιχνίδια, ενώ η Πλζεν έχει δύο; Και τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτό που θέλει;

«Είναι καλό για όλες τις ομάδες να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Εμείς δεν ψάχνουμε τέτοιες δικαιολογίες. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας έχουμε ξεκάθαρη τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Θα παίξουμε μπροστά σε 500 οπαδούς μας που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν. Είχαμε πολύ καλή επιθετική οργάνωση με τη Νότιγχαμ και τη Ντιναμό. Σας λέω ξανά ότι έχουμε πολλά κοινά στο παιχνίδι μας, είναι πρωταγωνιστές στη χώρα τους και τους αρέσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξουμε τα καλά στοιχεία μας για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το πρεστίζ της ομάδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο να το καταφέρει αυτό;

«Χωρίς καμία αμφιβολία όχι μόνο για το πρεστίζ αλλά για πολλούς λόγους ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει στους ομίλους. Το έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στο μυαλό τους και θέλουν να το εκπληρώσουν Είναι η κορυφαία διοργάνωση με τις κορυφαίες ομάδες και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σε αυτή. Θα γίνουν δύο παιχνίδια απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες και η καλύτερη θα περάσει. Είναι σημαντικό για το σύλλογο, είναι σημαντικό για την Ελλάδα και είναι σημαντικό για τα οικονομικά του συλλόγου. Είναι 6-7 λόγοι που είναι πολύ σοβαροί και θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε στο Champions League».

Σας λείπει ο Φορτούνης που έχει τραυματιστεί, θα πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας και να γίνει το ίδιο και με τον Βαλμπουενά;

«Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει ο Κώστας Φορτούνης για την ομάδα μας όμως για τους επόμενους έξι μήνες δεν θα είναι μαζί μας και εμείς θα πρέπει να καλύψουμε το κενό του. Ο Βαλμπουενά είναι ένας από τους παίκτες που μπορεί να το κάνει, ενώ και ο Μπρούνο είναι παίκτης που μπορεί να παίξει. Θα δείτε στο παιχνίδι ποια είναι η στρατηγική μας».