Βερτόνγκεν: «Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να ακουμπήσουμε τον αντίπαλο»

Για την αλλαγή στον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές προσεγγίζουν κάθε παιχνίδι  -από τη στιγμή που μπήκε στη "ζωή" τους το VAR- μίλησε ο Γιαν Βερτόνγκεν. 

Βερτόνγκεν: «Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να ακουμπήσουμε τον αντίπαλο»

Ο αμυντικός της Τότεναμ, Γιαν Βερτόνγκεν σε δηλώσεις του σχολίασε τη φάση στην οποία κέρδισε πέναλτι η Μάντσεστερ Σίτι στο μεταξύ τους παιχνίδι για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League.

Ο Βέλγος διεθνής τόνισε πως πλέον οι αμυντικοί «αναγκάζονται» να αλλάζουν τον τρόπο που αμύνονται, καθώς θεωρεί πως το VAR τιμωρεί το πάθος των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το ποδόσφαιρο, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, είναι παιχνίδι συναισθημάτων και το VAR παρεμβαίνει τιμωρώντας το πάθος των ποδοσφαιριστών. Αισθάνομαι ότι αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε...

Πολλές φάσεις δείχνουν να είναι πέναλτι όταν τις μελετά κανείς σε slow motion. Θα δείτε ότι στην Πρέμιερ Λιγκ θα δίνονται τα επόμενα χρόνια 20, 30 ή 40 πέναλτι περισσότερα κάθε χρόνο!

Υπάρχουν φάσεις που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να βάλεις το σώμα σου. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να ακουμπήσουμε τον αντίπαλο και αυτό δεν είναι λογικό. Νομίζω πως οι διαιτητές πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να έρχονται στη θέση του ποδοσφαιριστή που εμπλέκεται στη φάση πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση

Δεν θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη φάση του Ρόουζ αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε όλα τα σουτ των αντιπάλων με τα χέρια σταυρωμένα. Μάλλον πρέπει να προσαρμοστούμε γρηγορότερα στη νέα πραγματικότητα...»