Τότεναμ – Σίτι 1-0: «Πύρρειος» νίκη για τους Λονδρέζους (Highlights)

Η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου απέκτησε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον αγγλικό «εμφύλιο» της βραδιάς. 

Τότεναμ – Σίτι 1-0: «Πύρρειος» νίκη για τους Λονδρέζους (Highlights)

Στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών αγώνων στο νέο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League, έχοντας ισχνό προβάδισμα για τον επαναληπτικό.

Μια «πύρρειος» νίκη για τους Λονδρέζους αφού στο 58’ έχασαν τον Χάρι Κέιν από τραυματισμό στον αριστερό του αστράγαλο και στο 87’ ο Ντέλε Άλι ζήτησε αλλαγή γιατί αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον καρπό του.

Στα του αγώνα, οι «πολίτες» ήταν εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι να προηγηθούν. Κέρδισαν πέναλτι, ο Κουν Αγκουέρο εκτέλεσε αλλά ο Ούγκο Γιορίς κατέβασε… ρολά και κράτησε το μηδέν στο 13ο λεπτό.

Το γκολ για τα «σπιρούνια» σημείωσε ο Σον στο 78'. Ο Νοτιοκορεάτης κράτησε τη μπάλα εντός περιοχής και με αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.Αυτή ήταν η 5η διαδοχική ήττα της Σίτι κόντρα σε Άγγλους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


ΤΟΤΕΝΑΜ : Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόγκεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (81’ Γουανιάμα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (87’ Γιορέντε), Σον, Κέιν (59’ Μόουρα)

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (89’ Ντε Μπρόινε), Σίλβα (89’ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (70’ Ζεσούς)