Απολογήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια με Άγιαξ και περιμένει την ποινή

Οι τρεις λόγοι που ενδέχεται να την οδηγήσουν σε ευρωπαϊκό αποκλεισμό! Αύριο (22/2) πιθανότατα η ανακοίνωση της απόφασης. Σε αναστολή ευελπιστεί η «Ένωση» για να παίξει και την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Απολογήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια με Άγιαξ και περιμένει την ποινή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες η απολογία της ΑΕΚ στην αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ στα γραφεία της στη Νιόν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή για τους «κιτρινόμαυρους» με τον εφιάλτη του ευρωπαϊκού αποκλεισμού να μην αποτελεί ένα υπερβολικό σενάριο, αλλά μια ιδιαίτερα πιθανή εξέλιξη.

Βλέπετε υπάρχουν τρεις πολύ σοβαροί λόγοι, για τους οποίους κινδυνεύει η «Ένωση» με την εσχάτη των ποινών!

Ειδικότερα:

  • Η μολότοφ που εκτοξεύτηκε στους οπαδούς του Άγιαξ. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές συμβάν το οποίο δεν μπορούσαν να πιστέψουν με τίποτε οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ πως συνέβη. Τους φαινόταν αδιανόητο και η οργή τους ήταν ολοφάνερη. Αδυνατούσαν να αντιληφθούν ότι πέρασε η μολότοφ μέσα στο γήπεδο.

  • Οι οπαδοί της ΑΕΚ που κατάφεραν να φτάσουν μια ανάσα από εκείνους του Άγιαξ. Επίσης χαρακτηριζόταν αδιανόητο το ότι πλησίασαν τόσο πολύ και μάλιστα μέσα από την τάφρο του Σταδίου. Από εκεί εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα στους οπαδούς του «Αίαντα» και το κακό ξεκίνησε. Αντικείμενα έριξαν και οι Ολλανδοί, αλλά χωρίς να μετακινηθούν και η ομάδα τους θα τιμωρηθεί λιγότερο αυστηρά, δεδομένης αυτής της ιδιαιτερότητας. Επίσης, οι Ολλανδοί είχαν ζητήσει και πριν τον αγώνα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς τόνιζαν πως περίμεναν τα επεισόδια.

  • Τέλος, το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια των ταραχών, εισήλθαν πολλοί «κιτρινόμαυροι» οπαδοί. Η επιτροπή αναγνωρίζει τις ευθύνες της αστυνομίας αλλά αυτό δεν βελτιώνει τη θέση της «Ένωσης».

Εν αναμονή της απόφασης λοιπόν βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου». Τρέμουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και ελπίζουν πως αν είναι να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά η ΑΕΚ, τουλάχιστον να υπάρξει απόφαση με αναστολή, έτσι ώστε να παίξει και την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ξέρουν πως δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για τη μολότοφ και τη ρίψη της και πως η ΟΥΕΦΑ θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό με κανένα τρόπο!

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου και Αγγελική Αρκάδη έκαναν σήμερα ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να πείσουν την Πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ πως αξίζει μια ακόμη ευκαιρία στην «Ένωση» και τους οπαδούς της.

Η ποινή φαίνεται δύσκολο να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας. Πάντως σύμφωνα με τις διαρροές, το πιθανότερο είναι να μάθουμε την καμπάνα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αύριο.