ΑΕΚ: Μαθαίνει την ποινή για τα επεισόδια με Άγιαξ στο ΟΑΚΑ

Ξεκαθαρίζει αύριο (20/2) στη Νιόν η τιμωρία για τα επεισόδια στο ματς με τον Άγιαξ. Ποιο το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει η «Ένωση» και οι πιθανές ποινές.

ΑΕΚ: Μαθαίνει την ποινή για τα επεισόδια με Άγιαξ στο ΟΑΚΑ

Η αγωνία στο ζενίθ στην ΑΕΚ ενόψει της αυριανής εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Άγιαξ. Αυτό που τους τρομάζει είναι η επιβολή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (για ένα ή δύο χρόνια όπως εκτιμάται). Οποιαδήποτε άλλη ποινή (πρόστιμο και κεκλεισμένων των θυρών), δεδομένων των συνθηκών, θα είναι ευπρόσδεκτη.

Εκπρόσωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ έχουν κληθεί για διευκρινίσεις και θα παραστούν σήμερα στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν. Ειδικότερα, εκεί θα βρεθούν ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Μηνάς Λυσάνδρου και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Αγγελική Αρκάδη. Σκοπός τους είναι να απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις τους απευθυνθούν.

Σύμφωνα με τις διαρροές στο ρεπορτάζ, από τη στιγμή που η ΑΕΚ κλήθηκε στη διαδικασία, αυτό σημαίνει πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Βέβαια εκτιμήσεις δεν τολμούν να κάνουν. Τονίζουν πως ο πειθαρχικός κώδικας της ΟΥΕΦΑ δεν έχει συγκεκριμένες τιμωρίες για τα εκάστοτε άρθρα για τα οποία κατηγορείται κάποια ομάδα και ως εκ τούτο είναι επισφαλές να εκτιμήσει κανείς την τιμωρία.

Θυμίζουμε το κατηγορητήριο που είχε να αντιμετωπίσει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μετά τα επεισόδια: Ρίψη αντικειμένων, πυροτεχνήματα, εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, διατάραξη κερκίδας, ανεπαρκής οργάνωση, παράνομο πανό, διάδρομοι μπλοκαρισμένοι.

Η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί αύριο κιόλας.