Champions League: Περίσσεια ποιότητα, αλλά και απουσία εκπλήξεων…

Οι ομάδες των προημιτελικών του Champions League έπαιξαν σε υψηλές… στροφές, όμως τα πράγματα κύλησαν πάνω-κάτω όπως τα περιμέναμε.

Champions League: Περίσσεια ποιότητα, αλλά και απουσία εκπλήξεων…

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών της σεζόν 2023-2024 στο Champions League πέρασαν στην Ιστορία, με τις ομάδες που μετέχουν στη φάση των «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να αποδίδουν βάσει της ποιότητας και της δυναμικότητάς τους και στα τέσσερα ζευγάρια. Γκολ, θέαμα και πολλή τακτική στα τέσσερα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης, με τις εκπλήξεις ωστόσο να απουσιάζουν.

Τα πράγματα κύλησαν όντως όπως πάνω-κάτω τα περιμέναμε. Στα δύο άκρως ανταγωνιστικά ζεύγη που συναντήθηκαν σε «Μπερναμπέου» και «Έμιρειτς» δεν υπήρξε νικητής, ενώ σε αυτό της Παρί με την Μπαρτσελόνα «μίλησαν» η εμπειρία και η φανέλα, με τους Καταλανούς να αποκτούν ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Μοναδική εξαίρεση η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» στον επαναληπτικό της Βεστφαλίας για να χάσει την πρόκριση στους «4» του θεσμού.

Ξεκινάμε από τα ματς της Τρίτης και από αυτό της Μαδρίτης ανάμεσα σε Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι εξαιρετικές επιθέσεις των δύο κλαμπ, σε συνδυασμό με την ώθηση της έδρας αλλά και της αμυντικής αφέλειας των «Πολιτών» καθόρισαν σε απόλυτο βαθμό την εξέλιξη της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων έδιναν μικρό προβάδισμα στη Σίτι σε αυτό το ζευγάρι και προέβλεπαν ότι η πρόκριση θα κρινόταν ξεκάθαρα στη ρεβάνς της Αγγλίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στην πράξη.

Αμφίρροπη προβλεπόταν και η μάχη του Λονδίνου, δεδομένης της αγωνιστικής κατάστασης των δύο ομάδων στην τρέχουσα σεζόν. Η Μπάγερν είναι μεν δεδομένα μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ευρώπη, ωστόσο φέτος δεν πείθουν σε καμία περίπτωση (ιδίως εντός των… τειχών στη Γερμανία), την ώρα που οι «κανονιέρηδες» με το ταλέντο και τη νεανικότητά τους απειλούν στα ίσα τις Λίβερπουλ και Σίτι στην Αγγλία. Το 2-2 πάντως δίνει μεν πλεονέκτημα στην ομάδα του Μονάχου, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει φέτος τα «μωρά» του Αρτέτα;

Στο Παρίσι είχαμε ίσως το πιο αμφιλεγόμενο ζευγάρι από πλευράς προβλέψεων και προσδοκιών. Κάποιοι πίστευαν πως η πανάκριβη Παρί θα έριχνε νωρίς νωρίς στο... καναβάτσο την ασταθή και ταλαιπωρημένη από οικονομικά προβλήματα και πάμπολλους τραυματισμούς Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» με πλάνο, υπομονή (και έναν υπέροχο Ραφίνια) έδωσαν τις απαντήσεις τους. Μένει ένα 90λεπτο για να δούμε αν θα τις ολοκληρώσουν στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης, ή αν οι Παριζιάνοι θα βρουν αντίδραση.

Στο «Μετροπολιτάνο» επίσης τα πράγματα πήραν την προβλεπόμενη… τροχιά. Ο παράγοντας-έδρα παίζει πάντοτε ρόλο στα παιχνίδια της Ατλέτικο, πόσω μάλλον απέναντι στην από ευάλωτη έως… αφελή άμυνα της Ντόρτμουντ. Οι «ροχιμπλάνκος» κλείδωσαν το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι (παρά το γκολ ελπίδας των Βεστφαλών στα τελευταία λεπτά), εκτός και αν η Μπορούσια μάς δείξει κάτι που δεν έχει παρουσιάσει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη: Χαρακτήρα και μέταλλο…